Яка буде відповідальність для чоловіків, які після 24 лютого не з’явились до ТЦК та СП – пояснення адвоката.

⚖️Відповідальність українських чоловіків, які не з’явилися в ТЦК або СП після 24 лютого 2022 року, детально роз’яснив адвокат Геннадій Працевитий. Він є керуючим адвокатського бюро “ЮРКОНСАЛТ”.

🕑24 лютого 2022 року в Україні було оголошено воєнний стан та загальну мобілізацію на 30 днів, які потім неодноразово продовжувалися.

❗️За словами адвоката, жодного обов’язку приходити до військкомату українські чоловіки не мають. Немає правила приходити у військкомат протягом 10 днів після оголошення воєнного стану, як це повідомлялося.

🎯Адвокат наголосив, що відповідальність за організацію військового обліку і мобілізації лежить на представниках ТЦК.

⏰Геннадій Працевитий також зазначив, що дійсно відповідальність могла бути, але судячи з усього, строки уже пропущені з моменту оголошення мобілізації. 

!В той же час обов’язок щодо явки в військомат для оновлення своїх даних, проходження військово-лікарської комісії, або явки по повістці – ніхто не скасовував.

#воєнний_стан, #мобілізація, #адвокат_Працевитий, #ТЦК, #закон, #права_чоловіків, #військовий_облік, #обов’язки, #Україна, #військкомат. #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *