Студенти залишатимуть Україну починаючи з 2 квітня 2024 року

📘 З 2 квітня 2024 року в українському законодавстві відбулися значні зміни, зокрема внесено поправки до Правил перетину державного кордону. За рішенням Кабінету Міністрів України (постанова КМУ № 366) було законодавчо врегульовано можливість виїзду за кордон для окремих категорій громадян, включаючи студентів.

📚 Студенти загалом довгий час стикалися з обмеженнями на виїзд з України, особливо у контексті мобілізаційних заходів. Проте наразі, станом на 9 квітня 2024 року, студенти денних відділень можуть розраховувати на відтермінування від мобілізації. Тим не менше, можливість виїзду відкрилася не для всіх і має певні критерії, які ретельно описує адвокат Геннадій Працевитий.

🌐 Доступ до виїзду наразі можливий лише для вузького кола студентів. Зокрема, це стосується студентів, які:
– навчаються на денній формі лише на бакалаврат або магістратуру;
– здобувають освіту виключно в державних чи комунальних вищих навчальних закладах;
– навчаються за напрямками медицина, фармація або ветеринарія.

📑 Окрім базових умов, студенти, які відповідають на вказані вимоги, також повинні бути учасниками програм академічної мобільності. Важливим є наявність підтвердження від навчального закладу про їх участь у зарубіжній освітній програмі, зазначення термінів іноземного навчального семестру, відсутність незадовільних оцінок протягом останніх 2 семестрів і подання іспиту на знання іноземної мови.

🎓 Однак, незалежно від виконання цих умов, студенти мають звернутися до воєнкомату, адже без візиту туди виїзд неможливий. Крім того, потрібно мати електронний квиток і мобілізаційні документи, зареєстровані в системі «Дія».

🚀 З наведеної інформації видно, що для виїзду студентів існують значні обмеження і вимоги, які потребують ретельного підходу до документації та планування. Виїзд можливий лише на термін одного навчального семестру.

#студенти #правила #виїзд #мобілізація #освіта #Україна #кордон #адвокатство #правознавство #візитвоєнкомат #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *