ВЛК: Стаття 85 розкладу хвороб наказу №402

✋🏻Ступінь придатності до військової служби в Збройних Силах України визначається згідно з пунктами розкладу хвороб. Особливий інтерес представляє Стаття 85 військово-лікарської комісії, визначена Положенням про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України за Наказом № 402.

😷 Вона передбачає оцінку ступеня вираженості заїкання та включає особливі розлади емоцій, що пов’язані з мовленням. Так, особи, що отримали Статтю 85 ВЛК, класифікуються на дві категорії.

🥀 Перша категорія, відповідає пункту Стаття 85-а — це особи непридатні до військової служби в мирний час, але обмежено придатні у воєнний. До цієї категорії відносяться стійкі, що не піддаються тривалому та систематичному лікуванню, афонії функціонального походження.

🔍 Хворий на цьому етапі проходить поглиблене обстеження невропатологом, психіатром, оториноларингологом. Медичний висновок військово-лікарської комісії визначає ступінь вираження заїкання на основі динамічного нагляду.

✍🏻 Цінність в експертній оцінці має характеристика командування про стан заїкання та вплив його на виконання службових обов’язків.

🍀 Інша категорія, відповідно до Стаття 85-б, об’єднує придатних до служби. Це включає осіб з помірним заїканням, яке не обмежує їх придатності до військової служби.

📋 До неприємного здивування, відсутність об’єктивного дослідження стану здоров’я може розвинутися в проблему в контексті визначення ступеня придатності ВЛК. Можна пройти незалежні медичні обстеження в приватних клініках, результати яких можуть стати грунтом для оскарження висновку військово-лікарської комісії.

⚖️ Юридична компанія ЮК Юрконсалт професійно допомагає з питаннями, пов’язаними з проходженням ВЛК, оскарженням її рішень та аналізом медичних документів.

#ВійськовоЛікарськаКомісія #ВЛК #стаття85 #здоровя #відскочення #придатність #військова #експертиза #юрконсалт #юрист #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *