Відпочинок для військових 2023 року.

📆 Умови надання відпочинку для військових в період воєнного стану
В умовах воєнного стану зафіксовано правило, що дозволяє військовим відпочивати протягом періоду до 30 календарних днів протягом року, а також мати можливість взяти додаткову відпустку за особливих обставин на строк до 10 днів із збереженням фінансових виплат.

⏳ Врахування часу на дорогу до місця відпустки та назад
Подорож до місця відпустки і зворотньо не входить у загальний облік відпускних днів – для цього не рахується більше двох діб.

🔢 Розподіл відпускних днів серед військових
Основна річна відпустка може бути використана частинами, але не більше 15 днів за один раз, при цьому, кількість відпустковиків не має перевищувати 30% від загальної чисельності частини.

📌 Обмеження на інші види відпусток
Військовослужбовці не можуть використати інші відпустки під час воєнного стану, за винятком декретної відпустки, відпустки по догляду за дитиною та для лікування за медичними показаннями.

🎓 Відпустка для курсантів вищих військових закладів
Канікулярна відпустка курсантам надається відповідно до встановленого режиму: зимова – до 10 днів, літня – до 20 днів, не враховуючи часу на дорогу.

🕒 Відпустка військовослужбовців строкової служби
Тим, хто служить за строковою службою, гарантована щорічна відпустка в 30 днів незалежно від часу на поїздки в межах країни.

⚕️ Лікарняна відпустка для військових
Лікувальна відпустка призначається на підставі рішення військово-лікарської комісії. Тривалість такої відпустки визначається залежно від характеру травми чи захворювання.

🚑 Максимальний період лікарняної відпустки безперервно
Послідовне перебування в лікувальних установах та на лікувальній відпустці не повинно перевищувати чотирьох місяців. Після цього терміну відбувається переогляд стану здоров’я і відповідність службі.

🔄 Відпустка та звільнення зі служби
По закінченню військової служби у призваних військовослужбовців існує право на компенсацію невикористаної відпустки, а за використання відпустки більше передбаченого часу буде проводитись відрахування з грошового забезпечення.

🖋️ Автор статті
Автор цієї статті – адвокат Наталя Лісова, експерт у сферах військового, будівельного та земельного права, готова надати юридичний супровід у цих питаннях.

🆓 Безоплатна юридична допомога
У Збройних Силах України також діє система безоплатної юридичної підтримки для військових.

#юрист #відпустка #військовослужбовці #воєнний_стан #військовеправо #адвокат #блог #мобілізація #ЗСУ #допомога #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *