ВЛК: Стаття 41 розкладу хвороб наказу №402

🧠Якщо ви маєте цереброваскулярні хвороби (субарахноїдальний, внутрішньошлуночковий, внутрішньочерепний (не травматичний) крововилив, транзиторні церебральні ішемічні напади і споріднені з ними синдроми, інфаркт головного мозку, інсульт, закупорку, стеноз, емболію, тромбоз, аневризму прецеребральних, базилярної, сонної, хребтової артерій, атеросклероз, тощо. Тоді ваш ступінь придатності до військової служби має оцінюватись військово-лікарською комісією за Статтею 41 Розкладу хвороб.

🧾В межах Статті 41 віділяється декілька підпунктів. Підпункт “а” відносить до категорії “непридатних до військової служби” осіб із серйозним набором неврологічних та судинних розладів, включаючи повторні інсульти, значні порушення функцій нервової системи тощо.

🔬Підпункт “б” класифікує осіб, які мають порушення середньої тяжкості, і оцінка їхньої придатності до служби здійснюється на індивідуальній основі. Сюди входять множинні артеріальні аневризми, судинні ураження головного та спинного мозку зі сприятливим перебігом та помірною вираженістю осередкових випадінь і деякі інші стани.

🔎 Підпункт “в” включає в себе осіб із легкими порушеннями, яких на період війни визнають придатними до служби.

⚠️Важливо розуміти, що медична оцінка військовозобов’язаних не завжди проводиться на належному рівні. З метою недопущення помилок, можна звернутися до перевірених медичних установ та лабораторій для отримання незалежної медичної допомоги.

👩‍⚖️У випадку, якщо вам необхідно оскаржити висновки ВЛК, ви можете звернутися до фахівців, які спеціалізуються на таких питаннях. Одніє з таких команд є ЮК Юрконсалт.

#Стаття41 #ВійськовоЛікарськаКомісія #ВЛК #Здоров’я #ЦереброваскулярніХвороби #Непридатність #Придатність #Оскарження #МедичнаОцінка #Огляд #Військовозобовʼязані #Юрконсалт #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *