ВЛК: Стаття 29 розкладу хвороб наказу №402

👁‍🗨Ступінь придатності до військової служби та мобілізації може визначатися відповідно до Статті 29 Розкладу хвороб. До цієї статті включають зорові розлади, пов’язані з хворобами м’язів ока, порушенням співдружніх рухів, усі форми косоокості

🕵️‍♂️Стаття 29 передбачає два пункти. 

👨‍⚕️За пунктом Стаття 29-а, непридатними до військової служби вважаються особи у яких існує стійкий параліч рухових м’язів очного яблука за наявності диплопії.

🕵️‍♂️Важливо наголосити, що косоокість з диплопією або без, порушення бінокулярного зору і ністагмоїдні посмикування очей в крайніх позиціях не є абсолютною перешкодою для проходження військової служби, навчання в ВВНЗ або роботи із зображеннями. Ступінь придатності визначається залежно від порушення функцій органа зору і відповідними статтями Розкладу хвороб.

📖Стаття 29-б Розкладу хвороб встановлює, що у воєнний час особи обмежено придатними до служби за навності означених вище хвороб але за відсутності диплопії, або за наявності співдружня косоокості за відсутності бінокулярного зору.

👩‍💼Майте на увазі, що лікраська комісі (ВЛК) не завжди об’єктивно досліджує стан здоров’я з ретельним комплексним вивченням усіх діагнозів. Тож на руках варто мати результати незалежних обстежень. Якщо ви не згодні з висновком комісії, вашим правом є його оскаржити. Ви можете скористатись послугами юристів та адвокатів компанії ЮК Юрконсалт, котрі професійно займаються питаннями ВЛК та дослідженням медичних документів.

#ВЛК
#медичнідокументи
#юристи
#адвокати
#юридичнадопомога
#військовозобов’язані
#військоваекспертиза
#військовількари
#зоровавада
#оскарженнявисновку #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *