Виконавча служба блокує банківські рахунки військовослужбовців?

👨‍⚖️ Виконавча служба, яка є частиною системи органів Міністерства юстиції України, відповідає за виконання рішень судів та інших установ відповідно до українського законодавства.

⚖ Головне завдання цієї служби полягає в тому, щоб забезпечити своєчасне, всебічне та примусове виконання рішень, які вимагаються законом, включаючи блокування та списання боргів з банківських рахунків громадян.

💂‍♂️ Чи має виконавча служба право заблокувати зарплатну картку військового? Військовослужбовці насправді мають такі ж права, як і всі інші громадяни. Таким чином, у разі боргу по кредитам або, скажімо, невиплати аліментів, суд може арештовувати власність та рахунки військового, а виконавча служба може блокувати рахунки та списувати кошти.

😯 На даний момент не існує жодного мораторію на блокування карток військовослужбовців. Коли особа або компанія мають борги, вони звертаються до суду, щоб стягнути заборгованість. Після отримання судового рішення воно передається виконавцям, які знаходять ці рахунки, що потім заблоковуються і з них списуються кошти.

🔎 Військовослужбовць може оскаржити судове рішення. Але поки йде судовий процес, арешт з майна або рахунків не буде знято.

🏦 Військовослужбовець також може подати заяву, щоб банк не списував всі гроші з рахунка, а робив це частково. Він може позначити це як виплату зарплати, відповідно до цього, банк не має права списувати 13 400 грн щомісяця, які він має право використовувати на власні потреби. Всі інші кошти можуть бути списані.

#блокуваннярахунків #військовослужбовці #юридичнаблог #виконавчаслужба #законодавствоукраїни #судовірішення #боржники #фінансовіоперації #банківськірахунки #правознавство #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *