Розділ майна, яке було продане подружжям

😊 Об’єднання в шлюб – завжди радісна подія для всього оточення. Але, на жаль, іноді, після періоду спільного життя, стосунки може остудити розчарування в партнері, й доцільним стає рішення про розлучення. Це підтверджують статистичні дані, які свідчать про те, що частка розлучень між парою з кожним роком зростає
🤔 Під час розриву виникають питання щодо розподілу спільного майна, які завжди актуальні і важливі. У цьому матеріалі ми поговоримо про ситуації, коли майно, що належить подружжю, відчужується одним з них.

⚖️ Уже не раз у судових ситуаціях виникало питання про розподіл майна між подружжям, яке було продане одним з подружжя. На практиці часто трапляється так, що подружжя купує майно за спільні гроші, але оформлює його на одного з них.

🚗 Особливою проблемою стає, коли під час поділу спільного майна, одна з сторін зловживає своїми правами і через фіктивний договір продає, наприклад, автомобіль родичам. А другий партнер про цю угоду, як правило, не знає.

🏛🏃‍♂️То як в цьому випадку діяти? Вирішити порушення ваших майнових прав допоможе подання до суду позовної заяви з викладенням всіх фактів, що свідчать про фактичний продаж такого майна. І в разі виграної справи ви зможете отримати компенсацію 50% від вартості проданого майна, що визначає принцип поділу майна в шлюбі.

📚 Суди мають вже багато досвіду в розгляді справ такого роду. Наприклад, в черговій справі Воловецького районного суду Закарпатської області від 03 серпня 2023 року суд відмовив позивачеві у вимозі купленого спільно авто на користь третьої особи, вважаючи, що позивач не міг знати про таку угоду.

📖 Подібні рішення приймали і Верховний суд України в своїх постановах. Тож, якщо ви докажете в суді, що ви не могли знати про продаж спільного майна, то матимете право на відшкодування вартості такого майна.

👐 Проте, якщо вам здається, що це занадто складно справитися самотужки, звертайтесь до адвокатського бюро “Юрконсалт”. Ми розбираємось в цьому і маємо великий досвід в сфері сімейного права. Ми зможемо допомогти вам здобути компенсацію від вашого колишнього партнера!

#сімейне_право #розлучення #поділ_спільного_майна #поділ_авто #продаж_авто #фіктивний_договір #шлюб #правосуддя #суд #адвокатське_бюро_Юрконсалт #адвокат #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *