Продажа активов неплатежеспособных банков будет проводиться в системе PROZORRO.ПРОДАЖІ

С 01 февраля 2017 г. продажи активов банков, которые ликвидируются, в том числе и права требования по кредитам будет проводиться исключительно в системе PROZORRO.ПРОДАЖІ.

Учитывая недавнюю новость о том, что права требования по кредитам теперь могут покупать не только финансовые учреждения, но и просто физические лица, эту возможность необходимо использовать для выкупа (а фактически — закрытия) своего кредита путем покупки прав требований по нему.

Ознакомиться с системой PROZORRO.ПРОДАЖІ можно по ссылке: https://www.prozorro.sale/.

Можно увидеть, что многие права требования по кредитам покупали финансовые компании по очень выгодным ценам.

Продажу запорожских кредитов можно увидеть по ссылке: https://www.prozorro.sale/auction/search/?query=Запоріжжя

Регистрация и участие в торгах происходит в электронном кабинете. ЮК «Юрконсалт» поможет оформить все необходимые документы, заявки для участия в аукционе, выиграть в нем и получить весь пакет документов для закрытия кредита и снятия ипотеки с него.

Рекоментую клиентам, банки которых находится в стадии ликвидации, хотя бы раз в неделю мониторить данную площадку на предмет наличия прав требований по своему кредиту.

 

З 1 лютого усі аукціони з продажу активів банків, що ліквідуються, відбуватимуться винятково у системі ProZorro.Продажі. Відповідне рішення, як уже повідомляв Фонд, було прийнято Виконавчою дирекцією у грудні минулого року. Задля максимального розширення кола організаторів електронних аукціонів, чиї майданчики підключені до системи ProZorro.Продажі, Фондом проводиться плановий відбір третіх осіб за напрямом «організація відкритих торгів (аукціонів)». Свої документи на участь у відборі подали 38 претендентів.

Учора відбулася публічна процедура розкриття конвертів з пропозиціями учасників. До Фонду надійшло 38 пакетів документів. Упродовж найближчих десяти робочих днів за результатами перевірки буде затверджений та оприлюднений на сайті Фонду Перелік акредитованих майданчиків.

Зважаючи на рішення Виконавчої дирекції Фонду про переведення аукціонів на систему ProZorro.Продажі, однією із ключових вимог до потенційних учасників відбору стала вимога про використання електронної торгової системи, адміністратором якої є ГО «Трансперенсі Інтернешнл Україна».

«Завдання Фонду – забезпечити максимальну прозорість та публічність процесу продажу активів, а разом із цим – і максимальні ціни на них Це, зокрема, стало причиною того, що ми розпочали пілотний проект з командою ПроЗорро. Розроблена ними нова система продажу активів побудована за принципом максимальної публічності та відкритості, коли кожен охочий може побачити інформацію про лот, кількість учасників аукціону, зроблені ставки, імена переможців і навіть підписаний договір купівлі-продажу. Сподіваємось, така максимальна публічність допоможе нам привернути увагу ринку, збільшити конкуренцію за наші активи та підвищити надходження від їх продажу», – сказала Юлія Берещенко, директор Департаменту консолідованого продажу та управління активами.

Нагадаємо, Меморандум щодо намірів співпраці у побудові в Україні нової системи реалізації активів неплатоспроможних банків та банків, що ліквідуються, ProZorro.Продажі, був підписаний 24 червня. Головним донором проекту ProZorro.Продажі є підприємницький фонд Western NIS Enterprise Fund, який підтримує ініціативи з просування реформ в Україні та трансформаційні проекти.