З 1 грудня відміняється мораторій на податкові перевірки.

🗳️ Верховна Рада проголосувала за законопроект №10016-д, яким скасовується мораторій на податкові перевірки з 1 грудня.

💵 Відновлення перевірок бізнесу — це одна з двох основних вимог, висунутим Міжнародним валютним фондом (МВФ), з оглядом на отримання Україною наступного траншу фінансування в кінці цього року.

🔁 Законопроєкт у другому читанні в основному залишився без змін, крім дати відновлення перевірок та рішення зберегти мораторій на перевірки ФОПів першої та другої груп до грудня 2024 року.

💹 У червні Верховна Рада частково зняла мораторій на податкові перевірки при прийнятті рішення про скасування єдиного податку в 2%, але це виявилося недостатнім.

⏳ З 1 грудня 2023 року по 31 грудня 2024 року була встановлена можливість здійснювати планові документальні перевірки для кількох груп підприємств: виробників та повторних продавців підакцизних товарів, грального бізнесу, компаній, які надають різноманітні фінансові та платіжні послуги, а також для нерезидентів, які здійснюють свою діяльність через віддільні підрозділи.

💼 Перевірки можуть відбуватися й інших платників податків, які відповідають хоча б одному з таких критеріїв: рівень сплати податку на прибуток менше 50% за галузю, рівень сплати ПДВ менше 50% за галузю, виплата зарплатних відшкодувань менше середньої по галузі, дебіторська заборгованість у два рази більше, ніж боржність кредиторів, або річний дохід перевищує 10 мільйонів гривень, із загальною сумою витрат у розмірі більше ніж 75% від суми річного доходу.

#податки #податковіперевірки #україна #фоп #указ #мораторій #мвф #законопроєкт #фінанси #платникиподатків #зміниУзаконодавстві #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *