Максимальний розмір пенсії для Чорнобильців

📜 Тема пенсійного забезпечення є надзвичайно складною та багатогранною, адже правове поле навколо неї дуже динамічне. Зміни у законодавстві та у підзаконних актах нерідко вносяться для деталізації законодавчих норм, з метою їх більш чіткого і зрозумілого застосування. Додатково, окремі норми можуть бути визнані неконституційними на основі рішень Конституційного Суду.

📜 Розглядаючи питання обмеження максимального розміру пенсії для чорнобильців, важливо зазначити, що правова колізія часто служить основою для неправомірних дій з боку Пенсійного Фонду. Чинне законодавство описує поняття максимальної пенсії, яке було введено Законом України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» з 8 липня 2011 року № 3668-VI, зі змінами в статті 67 про соціальний захист потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

📜 Проте, на підставі рішення Конституційного Суду України від 20 березня 2024 року № 2-р(ІІ)/2024, введене обмеження максимальної пенсії визнане таким, що порушує конституційні гарантії соціального захисту чорнобильців. Це означає, що згадані законодавчі норми сьогодні є недійсними, а рішення КСУ є обов’язковими на всій території України.

📜 Незважаючи на це, деякі представники Пенсійного фонду продовжують керуватися неконституційними нормами, що обмежують пенсії. Часто позови проти Пенсійного Фонду складають значну частку всіх звернень до адміністративних судів. Адвокат Геннадій Працевитий та команда адвокатського бюро “Юрконсалт” активно сприяють відстоюванню прав та законних інтересів пенсіонерів, використовуючи досудове врегулювання та подання адміністративних позовів.

📜 Наші спеціалісти готові надати консультації та юридичну підтримку у справах, пов’язаних із чорнобильськими пенсіями. Для отримання допомоги, будь ласка, заповніть форму на сайті Адвокатського бюро “Юрконсалт”, і наш адвокат зв’яжеться з Вами найближчим часом.

#пенсія #чорнобильці #пенсійнереформа #КонституційнийСуд #соціальнийзахист #права #юридичнадопомога #АдвокатськеБюро #Юрконсалт #пенсійнийфонд #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *