Відшкодування витрат на адвоката при оскарженні виконавчого напису

Можливість відшкодування витрат адвоката

Чинним законодавством України передбачена можливість відшкодування всіх витрат, які позичальник поніс в зв’язку з захистом своїх прав у суді.

Такими витратами є витрати на сплату судового збору за подання позову про скасування виконавчого напису та витрат за забезпечення позову,

а також витрати за оплату послуг адвоката.

Як відшкодувати витрати за авдоката:

По-перше обов’язково слід укласти договір про надання адвокатських послуг в якому детально зазначити мету договору та порядок розрахунків, а також ціни та строки надання послуг. Наприклад скасування виконачого напису у нас коштує 3000,00 грн. Ми вказану ціну фіксуємо в договорі і надалі вона надається суду в якості доказу.

По-друге в позовній заяві адвокат повинен зазначити попередній розрахунок витрат на адвоката та надати підтверджуючі документи реальних витрат клієнта. Це буде договір та квитанції про сплату послуг.

Витрати за участь адвоката в судових засіданнях:

Якщо адвокат по справі про скасування виконавчого напису приймає особисту участь в судових засіданнях, вказані витрати також відшкодовуються судом з кредитора на користь позичальника.

Проте треба розуміти, що інколи адвокат може вихати в судове засідання, проте через неявку сторін засідання не проводиться, в деяких випадках суди не фіксують таку явку адвоката в суд, та в подальшому не відшкодовують витрати за участь адвоката в засіданні.

Гонорар за скасування виконавчого напису:

Ми гарантуємо, що наш клієнт отримає відшкодування за витрати, пов’язані з написанням позову та оплатою судового збору.

В той же час, за договором наші клієнти сплачуються відсоток (10-20%) від суми боргу в якості гонорару за виграш справи у суді.

Практика відшкодування гонорарів адвокатів на сьогодні не є однозначною, а тому деякі суди відшкодовують витрати на адвоката, деякі – ні.

Проте в будь-якому випадку краще оплатити адвокату 10% від суми боргу, ніж оплатити всю суму кредитору та додатково 10% приватному виконавцю.

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *