Строк позовної давності по МФО чи Онлайн кредиту

Строк позовної давності по кредиту МФО:

В даній статті розберемо які строки позовної давності за кредитом встановлюються законом, і як їх можна застосувати:

Який загальний строк позовної давності за онлайн кредитом?

МФО чи Онлайн кредит як правило мають загальний строк позовної давності, який становить для тіла кредиту та відсотків – три роки, а для штрафів та пені – один рік

Як обраховується строк позовної давності за онлайн кредитом?

Строк позовної давності обраховується з моменту, коли кредит підлягав погашенню. Як правило, це наступний день після дати, коли треба було внести платіж. Більшість онлайн кредитів надавалися строком не більше 30 днів, а тому якщо ви взяли кредит і не повертали його більше 3 років + 1 місяць – є можливість не повертати його через пропуск позовної давності.

Як адвокат може застосувати строки позовної давності для захисту позичальника по МФО кредиту?

Враховуючи ту обставину, що багато МФО організації рідко звертаються в суди, багато кредитів у підсумку не можуть бути повернуті через суд.
Потрібно врахувати, що пропуск строків позовної давності по МФО кредиту не є підставою для припинення зобов’язань по кредиту й не дає позичальникові право не повертати кредит. Пропуск позовної давнини – це неможливість стягнення кредиту в судовому порядку. Кредитори навіть по просроченому МФО кредиту мають право дзвонити, писати листа й нагадувати про борг. Також пропуски трирічного строку є однією з підстав для скасування виконавчого напису нотаріуса.

Як суд застосовує строки позовної давності?

Строки позовної давності застосвуються судом виключно в разі подання відповідної заяви. Підготувати таку заяву вам допоможе адвокат нашого адвокатського бюро.

Адвокатське бюро “ЮРКОНСАЛТ” має більшу практику у виграші в суперечках із МФО через пропуск строків позовної давності. Загальна сума виграних справ перевищує 100 000 000 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *