Громадянам, які мають підроблені довідки МСЕК

📜 **Громадянам, які мають підроблені довідки МСЕК**

🔍 За фактом вступу в силу Закону № 10449, Уряд України та правоохоронні органи, діючи на підставі рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 серпня 2023 року, затвердженого Указом Президента України від 12 вересня 2023 року № 576/2023 “Про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України”, здійснять загальну перевірку обґрунтованості рішень медико-соціальних експертних комісій, які стосуються призначення статусу інваліда українським громадянам чоловічої статі у віці від 25 до 50 років, яким статус інвалідності II та III груп було призначено вперше за період з 24 лютого 2022 року до дня вступу цього Закону в дію.

🚫 НЕ БУДУТЬ ПЕРЕВІРЯТИ ВИПАДКИ, КОЛИ ІНВАЛІДНІСТЬ ІІ та ІІІ груп ВСТАНОВЛЕНО У РАЗІ:
– Порядку підвищення/зменшення групи інвалідності;
– Наслідків захворювань, поранень чи інших ушкоджень, отриманих у процесі захисту Вітчизни;
– втрати кінцівок, частин тіла або парних органів;
– Наявності онкологічних захворювань;
– Інтелектуальних порушень, психічних розладів, церебрального паралічу чи інших паралітичних синдромів;
– Інвалідності, що має коріння ще з дитинства.

Наразі ще не видано нормативних актів, які б детально регламентували процедуру проведення зазначеної перевірки. Сам Закон та відповідне рішення РНБО не вимагають від цільової групи людей вживати яких-небудь дій на власний розсуд до розпочаття імплементації процесу.

#юридичнапорада #закон #правосуддя #Україна #інвалідність #МСЕК #реформи #[AD]vocate_GennadiyPracivniy #bureau_Юрконсалт #law_updates #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *