Утримання для дитини

🔵 Аліменти на дитину: розмір в 2021 році та порядки стягнення

Адвокатське бюро “Юрконсалт” надає юридичні послуги зі стягнення аліментів. Ви можете звернутися за юридичною допомогою до адвоката Геннадія Працевитого, зателефонувавши за номером 050 052 44 04 або написавши на пошту advokat@yurkonsalt.com.

🔵 Розмір аліментів на 1 дитину

Розмір аліментів у 2021 році залишається залежним від форми їх сплати:
1) Добровільний – батьки самостійно визначають суму, але вона не може бути меншою за законодавчо встановлену, мінімум 50% від прожиткового мінімуму на дитину.
2) Договірний – батьки складають договір, завірений нотаріусом, з зазначенням умов утримання та сплати.
3) Судовий – у разі недомовленостей, суд визначає розмір аліментів, який не може бути нижчим за 50% прожиткового мінімуму на дитину.

🔵 Прожитковий мінімум і його зміна

Закон “Про державний бюджет 2021” визначає прожитковий мінімум, який щорічно індексується, впливаючи на розмір аліментів. Якщо аліменти були призначені раніше, їх розмір автоматично коригується з урахуванням змін.

🔵 Виплата аліментів безробітними

Розмір аліментів для безробітних вираховується виконавчою службою на підставі середньої зарплати по регіону. У разі зміни роботи, платник зобов’язаний повідомити виконавчу службу.

🔵 Судове та позовне стягнення аліментів

Суд може вирішити питання про аліменти через наказне або позовне провадження. Наказне провадження забезпечує швидке вирішення виплати аліментів, в той час як позовне дозволяє детальніше опрацювати суперечку між сторонами.

🔵 Адвокати від “Юрконсалт”, спеціаліст із сімейних відносин, допоможуть вам вирішити будь-які питання, пов’язані з аліментами. Юристи підготують необхідні документи та представлять ваші інтереси в судах України.

#аліменти #сімейнеправо #допомогадітям #закониУкраїни #сімейнийадвокат #юридичніпослуги #правадитини #поділвласності #правоУкраїни #супорядженнясудів #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *