Захист прав осіб, які притягаються до адмінвідповідальності за 130 ст. КУпАП

📘 Досить часто на практиці трапляються випадки, коли працівники правоохоронних органів у особі Нацполіції складають відносно водіїв протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 130 КУпАП. В протоколах фіксується наявність у громадян алкогольного чи наркотичного сп’яніння під час керування транспортним засобом. Як доказ до протоколу поліція додає висновок лікаря або відмову водія від медичного огляду, що зазвичай веде до притягнення водія до відповідальності.

📘 Однак, як діяти, якщо ви впевнені у своїй невинуватості? В цій статті адвокат Геннадій Працевитий з адвокатського бюро “Юрконсалт” допоможе розібратися, як здобути перемогу у справі за ст. 130 КУпАП. Статус адміністративної відповідальності за цією статтею виникає, коли особа управляла авто під дією алкоголю чи наркотиків, відмовилась від медичного огляду, або передала керування особі в нетверезому стані.

📘 Закон не дає Нацполіції права самостійно притягувати осіб до відповідальності по ст. 130 КУпАП. Поліція має лише право складати протоколи та передавати справи до суду, де вже суд вирішує питання про винуватість особи або закриття провадження. Щоб досягти закриття справи, потрібно довести, що в діях не було складу адміністративного правопорушення через відсутність достатніх доказів або процесуальних порушень, а також у випадку минулого терміну притягнення до відповідальності – один рік з моменту складання протоколу.

📘 Якщо ви стикаєтесь із ситуацією, коли потрібно захистити свої права по ст. 130 КУпАП, звертайтеся за професійною правовою допомогою до адвоката Геннадія Працевитого у адвокатському бюро “Юрконсалт”. Наша команда має всі необхідні знання та досвід для того, щоб ефективно захистити вас у суді та допомогти досягти справедливого рішення.

#ВигратиСправу #КУпАП #ЮридичнаПоміч #Юрконсалт #Алкотестер #СудовийЗахист #АдвокатРадить #ЮридичніПослуги #ПраваВодіїв #АдміністративніПорушення #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *