Процедура усиновлення дитини з України

🔹 У зв’язку з активними бойовими діями на території України виникла необхідність евакуації дітей до безпечних місць проживання як в межах країни, так і за кордоном. Війна призвела до того, що чимало дітей залишилися без батьківського піклування, ставши сиротами через смерть або зникнення своїх батьків.

🔹 Водночас, багато іноземців виявляють бажання усиновити українських дітей, маючи необхідні засоби та можливості для забезпечення їм стабільного та щасливого життя. Тема усиновлення дітей з України набуває особливої актуальності у цих умовах.

🔹 Усиновлення в Україні регламентоване Сімейним кодексом України, де визначено, що усиновлення — це юридичний процес, при якому особи, що взяли на себе роль усиновлювачів, приймають дитину як члена своєї родини. Ця процедура вимагає судового рішення, після чого усиновлена дитина перестає мати правові зв’язки з біологічними батьками.

🔹 Процес усиновлення під час дії воєнного стану стає складнішим. Іноземці, які хочуть усиновити українських дітей, стикаються з обмеженнями – вони не можуть отримати необхідний дозвіл від Національної соціальної сервісної служби, оскільки ця організація не має повноважень на це під час воєнного стану.

🔹 Усиновлення дитини в Україні вимагає пройдення кількох етапів, включаючи реєстрацію у якості потенційних усиновлювачів, вибір дитини зі списку, особисті зустрічі, вирішення питань щодо цільності усиновлення, одержання відповідних документів та отримання рішення суду.

🔹 Важливо відзначити, що усиновлювачами не можуть бути одностатеві пари, особи без офіційно зареєстрованого шлюбу, особи, визначені недієздатними або мають обмежену дієздатність, а також особи з історією позбавлення батьківських прав чи залежностей.

🔹 Якщо у вас є запитання стосовно усиновлення дітей в Україні, запрошуємо вас звернутися за консультацією до адвокатського бюро “Юрконсалт”. Наші спеціалісти, які мають глибокі знання у цій сфері, допоможуть з усіма потrebними відповідями.

#усиновлення #дітиУкраїни #сімейнеправо #юридичнадопомога #адвокатськебюро #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *