За наявності захворювань органів дихання можливе звільнення від військової служби?

🎖 Протягом військового стану, мобілізовані військовослужбовці та контрактники мають право бути звільненими з лав війська у разі недоброго здоров’я. Основою для такого звільнення є офіційний висновок військово-лікарської комісії (ВЛК), який констатує їх непридатність до подальшої служби.

🩺 Класифіковано ряд патологій респіраторної системи, які можуть бути підставою для отримання зазначеного висновку ВЛК. Серед таких захворювань: стеноз гортані, параліт чи парез гортані, що призводить до серйозних недуг голосу та дихання, а також складна форма спастичної дисфонії.

🛑 Бронхіальна астма, що не піддається контролю навіть при посиленому 4-5 етапі лікування, що включає високі дози інгаляційних гормональних препаратів і тривалого впливу бета-агоністів, а також довготривалих холінолітиків, є ще однією причиною для виведення з лав військових.

🫁 Хронічні патології нижніх дихальних шляхів (J40-J44, J47), такі як хронічний бронхіт, емфізема, ХОЗЛ і бронхоектаз, а також захворювання легень, спровоковані зовнішніми факторами і тканинні хвороби легень (J60-J84), як-от пневмоконіоз, пневмоніт та ідіопатичний фіброзуючий альвеоліт, можуть слугувати аргументом для звільнення. Також до цього списку належать хронічні гнійні чи некротичні захворювання і плевральні патології (J85-J99), у тому числі абсцес легені та середостіння, піоторакс тощо.

🔍 Юристи та адвокати нашої правничої фірми “Юрконсалт” спеціалізуються на питаннях, пов’язаних із проходженням ВЛК, оскарженням її рішень та аналізом медичної документації.

🤝 Якщо вам необхідна допомога в оцінці вашого медичного статусу відносно служби в армії або консультація щодо проходження ВЛК, наші експерти готові надати вам професійну підтримку.

#здоров’я #армія #звільнення #ВЛК #адвокат #юридичнадопомога #медогляд #військовослужбовець #хвороби #дихальнішляхи #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *