Навіть непридатні до служби в армії та ті хто досяг граничного віку, мають мати при собі військово-обліковий документ

📜 Нещодавно, 16 травня, Президент підписав новий закон №10449, який має на меті посилення мобілізаційних заходів. Однією з ключових змін, що впливають на військовий облік, є оновлення правил для осіб, визнаних непридатними до військової служби або тих, хто досяг граничного віку перебування в запасі.

🔍 Відтепер, згідно з частиною 6 статті 37 закону “Про військовий обов’язок та військову службу”, у відредагованій редакції, передбачено, що громадяни України, які виключені з військового обліку за певними критеріями, зокрема через вік або непридатність до служби, відтепер зобов’язані мати військово-обліковий документ.

📘 Серед основних підстав для виключення з обліку виділяють: смерть або визнання особи безвісно відсутньою, втрату громадянства, непридатність до військової служби, досягнення граничного віку перебування в запасі. Згідно із законодавчими змінами, навіть у випадку виключення за вищезазначеними пунктами, військово-обліковий документ залишається у особи. Він містить інформацію про виключення з обліку.

🖋 Адвокат Геннадій Працевитий з Адвокатського бюро “Юрконсалт” зазначає, що оновлення передбачає, що громадяни, які мають військово-обліковий документ з вказаними пунктами виключення, зобов’язані носити його із собою до 60 років і пред’являти за запитом ТЦК або поліцейського.

📌 Нагадуємо, згідно з новим законом про посилення мобілізації, усі чоловіки віком від 18 до 60 років під час мобілізації повинні мати при собі військово-обліковий документ і пред’являти його за вимогою уповноважених осіб, включаючи ТЦК, поліцію та представників Державної прикордонної служби України у відповідних регіонах і на контрольно-пропускних пунктах державного кордону.

#мобілізація #військовийОблік #Закон10449 #військовозобов’язані #правовіновини #Україна #юридичніпоради #адвокатиУкраїни #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *