Скасовано виконавчий напис Аланд та нотаріуса Горай на 22000 грн. На користь клієнта стягнуто 7200 грн!

Номер справи: 334/7608/20

Посилання на судове рішення в реєстрі: 96779638

🔎 Адвокатське бюро “ЮРКОНСАЛТ” успішно представило інтереси свого клієнта у юридичній справі, яка завершилася скасуванням виконавчого напису на суму 22000 гривень та стягненням на користь клієнта 7200 гривень.

💡 Рішення Ленінського районного суду м. Запоріжжя засвідчило, що виконавчий напис, вчинений нотаріусом Олегом Станіславовичем Гораем на вимогу Фінансової компанії “Аланд”, є недійсним і не підлягає виконанню. Цей напис стосувався стягнення боргу з клієнта за кредитним договором від 2012 року.

📜 Суд дійшов висновку, що вимоги “Аланд” до клієнта не були безспірними на момент вчинення нотаріусом виконавчого напису. Суд вирішив, що нотаріус Горай порушив вимоги законодавства, зокрема Закону України “Про нотаріат”, а також не мав правових підстав для вчинення спірного виконавчого напису.

🏢 Окрім скасування виконавчого напису, судом було стягнуто з “Фінансової компанії “Аланд” на користь клієнта судові витрати, включаючи оплату послуг та гонорар адвоката.

✅ Це рішення підкреслює важливість професійного юридичного захисту та підтверджує високу кваліфікацію адвокатів “ЮРКОНСАЛТ”, які завжди готові захищати права та інтереси своїх клієнтів.

Клієнти можуть звернутися до адвокатського бюро “ЮРКОНСАЛТ” за допомогою у схожих та інших правових питаннях.

🏷️ #адвокатське_бюро #юрконсульт #правовий_захист #виконавчий_напис #нотаріальні_послуги #судовий_розгляд #стягнення_боргу #юридичні_послуги #захист_інтересів #адвокат #юрист #юрконсалт #консультація #підписка #ukraine #рек

Клікніть щоб переглянути повний текст рішення суду:

Дата документу 06.05.2021

Справа № 334/7608/20

Провадження № 2/334/1285/21

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 травня 2021 року Ленінський районний суд м. Запоріжжя у складі головуючого судді Фетісова М.В., за участю секретаря судового засідання Боднар А.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Запоріжжі у спрощеному позовному провадженні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Аланд», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олег Станіславович, приватний виконавець виконавчого округу м. Києва Дорошкевич Віра Леонідівна, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, –

встановив:

Представник позивача – адвокат Працевитий Г.О. звернувся до суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Аланд», в якому просить визнати таким, що не підлягає виконанню виконавчий напис №34408 від 08.09.2020 р., вчинений приватним нотаріусом Житомирського міського нотаріального округу Горай Олегом Станіславовичем на користь стягувана Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Аланд» про стягнення з боржника ОСОБА_1 суми заборгованості за кредитним договором від 23.02.2012 № 001-07520-230212 в сумі 22051,31 гривня.

Позов обґрунтовує тим, що на адресу позивача в листопаді 2020 року надійшов лист від приватного виконавця Дорошкевич В.Л., з якого вбачалося, що у неї на примусовому виконанні перебуває вищевказаний виконавчий напис. Позивач вважає, що вказаний виконавчий напис вчинено всупереч вимогам чинного законодавства, у нотаріуса на час його вчинення були відсутні документи, які б свідчили про безспірність заборгованості та були відсутні правові підстави для вчинення такої нотаріальної дії.

Ухвалою від 19.01.2021 відкрите провадження у справі. Ухвалою від 23.02.2021 за заявою представника позивача – адвоката Працевитого Г.О. позов забезпечений шляхом зупинення стягнення на підставі спірного виконавчого напису до набрання рішенням законної сили.

Відповідач – ТОВ «ФК «Аланд» відзив на позов не надало. Треті особи пояснення щодо позову не надали.

Позивач ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився. Про дату, час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином. Причини неявки не повідомив. Заяву про розгляд справи за його відсутності не надав.

Представник позивача – адвокат Працевитий Г.О. у судове засідання не з`явився,. Надав заяву про розгляд справи без його участі та участі позивача. На задоволенні позову наполягає та не заперечує проти ухвалення заочного рішення.

Представник відповідача у судове засідання не з`явився. Про дату, час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином. Причини неявки не повідомив. Заяву про розгляд справи за його відсутності не надав.

Треті особи у судове засідання не з`явились, були повідомлені належним чином про дату, час і місце розгляду справи. Причини неявки не повідомили. Заяви про розгляд справи за їх відсутності не надали.

У зв`язку з повторною неявкою у судове засідання представника відповідача, суд вирішує справу на підставі наявних у ній доказів та ухвалює заочне рішення, що відповідає положенням ст. 280 ЦПК України.

Оскільки особи, які беруть участь у справі в судове засідання не з`явились, відповідно до вимог ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступні фактичні обставини та відповідні ним правовідносини.

23 лютого 2012 року між позивачем ОСОБА_1 та Публічним акціонерним товариством «Дельта Банк», був укладений кредитний договір № 001-07520-230212, за умовами якого Банк надав позивачу шляхом відкриття відновлювальної відкличної кредитної лінії в загальному розмірі 30000 гривень та на день укладення Договору встановив ліміт кредитної лінії на рахунку у сумі 4000 гривень. Відповідно до п. 1.5 кредитного договору, кредитування Рахунку в межах Кредитної лінії здійснюється потягом 364 календарних днів. Кожна наступна кредитна лінія надається після спливу строку надання попередньої , на умовах, погоджених Сторонами у цьому Договорі та не потребує підписання додаткових угод до цього Договору. Згідно п.2.3 кредитного договору, Клієнт сплачує Банку проценти за користування Кредитною лінією та/або Офвердрафтом за ставками, які зазначені у Тарифах. Положеннями п.5.19 кредитного договору, Банк має право здійснити відступлення права вимоги за цим Договором у будь-якій формі будь-якій третій особі у відповідності з чинним законодавством України без додаткового повідомлення Клієнта про здійснення Банком відступлення права вимоги за цим Договором.

08 вересня 2020 року приватним нотаріусом Житомирського міського нотаріального округу Гораєм Олегом Станіславовичем було вчинено виконавчий напис № 34408, згідно якого ОСОБА_1 має заборгованість перед Товариством з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Аланд» по кредитному договору №001-07520-230212 від 23 лютого 2012 року, укладеному між ним та Публічним акціонерним товариством «Дельта банк».

26.01.2018 між ПАТ «Дельта банк» та ТОВ «ФК «Кредит-Капітал» відбулося відступлення прав вимоги за кредитним договором №001-075212 від 23.02.2012 на підставі Договору № 144/К.

Правонаступником усіх прав та обов`язків ТОВ «ФК «Кредит-Капітал» по кредитному договору №001-075212 від 23.02.2012 на підставі Договору відступлення прав вимоги за кредитними договорами № 11/08/2020-ФА від 11.08.2020 стало ТОВ «ФК «Аланд».

Вказані обставини підтверджуються виконавчим написом, копію якого долучено до матеріалів справи.

Згідно вказаного виконавчого напису, строк платежу за Кредитним договором настав, боржником допущено прострочення платежів, стягнення заборгованості здійснюється за період з 11.08.2020 по 17.08.2020, сума заборгованості складає 21551,31 гривня, в тому числі: прострочена заборгованість за сумою кредиту – 12529,50 гривень; прострочена заборгованість за комісією – 0,00 гривень; прострочена заборгованість по несплаченим відсоткам за користування кредитом – 9021,81 гривня; строкова заборгованість за сумою кредиту – 0,00 гривень; строкова заборгованість за комісією – 0,00 гривень; строкова заборгованість по несплаченим відсоткам за користування кредитом – 0,00 гривень; строкова заборгованість за штрафами та пенями – 0,00 гривень. За вчинення виконавчого напису нотаріусом стягнуто плати із стягувача в розмірі 500 гривень, які підлягають стягненню з боржника на користь стягувача. Загальна сума, що підлягає стягненню – 22051,31 гривня.

Станом на 24.12.2020 щодо ОСОБА_1 приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Дорошкевич Вірою Леонідівною в межах виконавчого провадження № 63730053 здійснюється примусове виконання виконавчого напису приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Горая О.С.

При примусовому виконанні спірного виконавчого напису 25.11.202 приватним виконавцем Дорошкевич В.Л. прийняті постанови про відкриття виконавчого провадження та постанова про стягнення з боржника основної винагороди.

Відповідно до ст. 87 Закону України «Про нотаріат» для стягнення грошових сум або витребування від боржника майна нотаріуси вчиняють виконавчі написи на документах, що встановлюють заборгованість. Перелік документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів, встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до ст. 88 Закону України «Про нотаріат» нотаріус вчиняє виконавчі написи, якщо подані документи підтверджують безспірність заборгованості або іншої відповідальності боржника перед стягувачем та за умови, що з дня виникнення права вимоги минуло не більше трьох років, а у відносинах між підприємствами, установами та організаціями – не більше одного року.

Як зазначено у правовій позиції Верховного Суду України, викладеній у постанові від 05.07.2017 у справі № 754/9711/14-ц, з урахуванням приписів статей 15, 16, 18 ЦК України, статей 50, 87, 88 Закону України «Про нотаріат», захист цивільних прав шляхом вчинення нотаріусом виконавчого напису полягає в тому, що нотаріус підтверджує наявне у стягувача право на стягнення грошових сум або витребування від боржника майна. Це право існує, поки суд не встановить зворотного. Тобто боржник, який так само має право на захист свого цивільного права, в судовому порядку може оспорювати вчинений нотаріусом виконавчий напис: як з підстав порушення нотаріусом процедури вчинення виконавчого напису, так і з підстав неправомірності вимог стягувача (повністю чи в частині розміру заборгованості або спливу строків давності за вимогами в повному обсязі чи їх частині), з якими той звернувся до нотаріуса для вчинення виконавчого напису.

Відповідно до п. 2.1. глави 16 Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 22.02.2012 № 296/5 (далі – Порядок №296/5), для вчинення виконавчого напису стягувачем або його уповноваженим представником нотаріусу подається заява, у якій, зокрема, мають бути зазначені: відомості про найменування і місце проживання або місцезнаходження стягувача та боржника; дата і місце народження боржника – фізичної особи, місце його роботи; номери рахунків у банках, кредитних установах, код за ЄДРПОУ для юридичної особи; строк, за який має провадитися стягнення; інформація щодо суми, яка підлягає стягненню, або предметів, що підлягатимуть витребуванню, включаючи пеню, штрафи, проценти тощо. Заява може містити також іншу інформацію, необхідну для вчинення виконавчого напису.

Згідно з п. 3.1. Порядку №296/5 нотаріус вчиняє виконавчі написи, якщо подані документи підтверджують безспірність заборгованості або іншої відповідальності боржника перед стягувачем; за умови, що з дня виникнення права вимоги минуло не більше трьох років, а у відносинах між підприємствами, установами та організаціями – не більше одного року.

Відповідно до п. 3.2. Порядку №296/5 безспірність заборгованості підтверджують документи, передбачені Переліком документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29.06.1999 № 1172 (далі – Перелік № 1172).

Відповідно до п. 3.3, 3.4 глави 16 Порядку №296/5, якщо для вимоги, за якою вчиняється виконавчий напис, законом установлено інший строк давності, виконавчий напис вчиняється у межах цього строку. Строки, протягом яких може бути вчинено виконавчий напис, обчислюються з дня, коли у стягувача виникло право примусового стягнення боргу.

Суд встановив, що п. 2 Переліку № 1172, на підставі якого приватним нотаріусом вчинений спірний виконавчий напис, втратив чинність 22.02.2017 на підставі постанови Київського апеляційного адміністративного суду від 22.02.2017 у справі № 826/20084/14, яка набрала законної сили.

Вказаним судовим рішенням визнана незаконною та нечинною постанова Кабінету Міністрів України № 662 від 26.11.2014 «Про внесення змін до переліку документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів», у тому числі, в частині п. 2 змін, що вносяться до переліку документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів.

Редакція Переліку № 1172 до внесення змін, визнаних нечинними, не містила розділу про стягнення заборгованості з підстав, що випливають з кредитних відносин, а тому приватний нотаріус не мав правових підстав для вчинення спірного виконавчого напису.

Відповідач та приватний нотаріус не надали суду будь-які письмові докази та документи, на підставі яких був вчинений спірний виконавчий напис, а тому відповідно до ч. 10 ст. 84 ЦПК України суд визнає ту обставину, що на момент вчинення спірного виконавчого напису спливла позовна давність за вимогами за кредитним договором, оскільки згідно вказаного кредитного договору, а саме п.1.5, кредитування Рахунку в межах Кредитної лінії здійснюється потягом 364 календарних днів. Кожна наступна кредитна лінія надається після спливу строку надання попередньої , на умовах, погоджених Сторонами у цьому Договорі.

Відповідачем не було надано доказів того, що по кредитному договору №001-075212 від 23.02.2012 було надано нову Кредитну лінію на новий строк, який було погоджено з ОСОБА_1 .

Також, суд встановив, що з вищевказаних доказів неможливо встановити наявність заборгованості відповідача ОСОБА_1 перед первісним кредитором ПАТ «Дельта банк», оскільки будь-які докази, які підтверджують існування такої заборгованості суду не надані.

Також, суду не надані докази відступлення права вимоги до боржника ОСОБА_1 за кредитним договором від первісного кредитора – ПАТ «Дельта банк» новому кредитору – ТОВ «Кредит – Капітал», оскільки відповідний договір суду не наданий.

Також суду не надано докази відступлення права вимоги до боржника ОСОБА_1 за кредитним договором №001-075212 від 23.02.2012 від ТОВ «Кредит – Капітал» до відповідача ТОВ «ФК «Аланд».

Таким чином суд встановив, що вимоги ТОВ «ФК «Аланд» до ОСОБА_1 , за яким був вчинений спірний виконавчий напис, не були безспірними на момент його вчинення.

Порушення нотаріусом порядку вчинення виконавчого напису є самостійною і достатньою підставою для визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню. Вказана правова позиція висловлена у постанові Верховного Суду від 23.06.2020 у справі № 645/1979/15-ц.

З огляду на вищевказане, оцінивши надані докази у їх сукупності, суд дійшов висновку, що позовні вимоги позивача знайшли своє підтвердження, а отже підлягають задоволенню, оскільки приватний нотаріус вчинив спірний виконавчий напис на підставі нечинного нормативно-правового акта, а також при його вчиненні не переконався у безспірності вимог стягувача, чим порушив норми Закону України «Про нотаріат».

Відповідно до ч. 1, 2 ст.141 ЦПК України підлягають стягненню з відповідача на користь позивача судовий збір у сумі 840,80 гривень, сплачений ним за подання позову, та судовий збір у сумі 420,40 гривень, сплачений ним за подання заяви про забезпечення позову, а всього в сумі 1261,20 гривня.

Приписами ч.1 ст.26 Закону України від 05.07.2012 № 5076-VI «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» (далі – Закон № 5076-VI) визначено, що адвокатська діяльність здійснюється на підставі договору про надання правової допомоги.

Згідно із ст.30 Закону № 5076-VІ, гонорар є формою винагороди адвоката за здійснення захисту, представництва та надання інших видів правової допомоги клієнту. Порядок обчислення гонорару (фіксований розмір, погодинна оплата), підстави для зміни розміру гонорару, порядок його сплати, умови повернення тощо визначаються в договорі про надання правової допомоги.

Як передбачено ст.15 ЦПК України, учасники справи мають право користуватися правничою допомогою. Представництво у суді як вид правничої допомоги здійснюється виключно адвокатом (професійна правнича допомога), крім випадків, встановлених законом.

Витрати на професійну правничу допомогу відносяться до витрат, пов`язаних з розглядом справи (п.1 ч.3 ст.133 ЦПК), та становлять одну із складових судових витрат (ч.1 ст.133 ЦПК).

Відповідно до ч.5 ст.135 ЦПК України сума забезпечення витрат на професійну правничу допомогу визначається судом з урахуванням приписів ч.4 ст.137, ч.7 ст.139 та ч.3 ст.141 цього Кодексу, а також їх документального обґрунтування.

За змістом ст. 137 ЦПК України витрати, пов`язані з правничою допомогою адвоката, несуть сторони, крім випадків надання правничої допомоги за рахунок держави. За результатами розгляду справи витрати на правничу допомогу адвоката підлягають розподілу між сторонами разом із іншими судовими витратами. Для цілей розподілу судових витрат: (1) розмір витрат на правничу допомогу адвоката, в тому числі гонорару адвоката за представництво в суді та іншу правничу допомогу, пов`язану зі справою, включаючи підготовку до її розгляду, збір доказів тощо, а також вартість послуг помічника адвоката визначаються згідно з умовами договору про надання правничої допомоги та на підставі відповідних доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті відповідною стороною або третьою особою; (2) розмір суми, що підлягає сплаті в порядку компенсації витрат адвоката, необхідних для надання правничої допомоги, встановлюється згідно з умовами договору про надання правничої допомоги на підставі відповідних доказів, які підтверджують здійснення відповідних витрат. Для визначення розміру витрат на правничу допомогу з метою розподілу судових витрат учасник справи подає детальний опис робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги.

Згідно із ч.3 ст.141 ЦПК України, при вирішенні питання про розподіл судових витрат суд враховує: (1) чи пов`язані ці витрати з розглядом справи; (2) чи є розмір таких витрат обґрунтованим та пропорційним до предмета спору з урахуванням ціни позову, значення справи для сторін, в тому числі чи міг результат її вирішення вплинути на репутацію сторони або чи викликала справа публічний інтерес; (3) поведінку сторони під час розгляду справи, що призвела до затягування розгляду справи, зокрема, подання стороною явно необґрунтованих заяв і клопотань, безпідставне твердження або заперечення стороною певних обставин, які мають значення для справи, безпідставне завищення позивачем позовних вимог тощо; 4) дії сторони щодо досудового вирішення спору та щодо врегулювання спору мирним шляхом під час розгляду справи, стадію розгляду справи, на якій такі дії вчинялися.

Згідно з ч.8 ст.141 ЦПК України розмір витрат, які сторона сплатила або має сплатити у зв`язку з розглядом справи, встановлюється судом на підставі поданих сторонами доказів (договорів, рахунків тощо).

Відповідно до Договору про надання правової (правничої) допомоги від 08.12.2020 його сторони (позивач та його представник) обумовили, що оплата за договором здійснюється у вигляді оплати послуг та гонорару (п. 3 договору).

Розмір оплати послуг становить 3000 гривень, а гонорару становить 15% від суми позову, що визначено у п. 2, 3 Додаткового договору від 08.12.2020.

Відповідно до Акту наданих послуг до договору про надання правової допомоги №1 від 08.12.2020 адвокат Працевитий Г.О. отримав від ОСОБА_1 грошові кошти у сумі 3000 гривень за написання адвокатського запиту, позовної заяви та заяви про забезпечення позову.

Згідно з Актом наданих послуг до договору про надання правової допомоги №2 від 08.12.2020 сторони обумовили вартість гонорару в сумі 2969,80 гривень.

Таким чином, з відповідача на користь позивача підлягають стягненню витрати на професійну правничу допомогу в сумі 5969,80 гривень.

Відповідно до ч. 7 ст. 158 ЦПК України заходи забезпечення позову у виді зупинення стягнення за оскаржуваним виконавчим написом продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання рішенням законної сили або можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Керуючись ст. 12, 13, 81, 89, 141, 263-265, 268, 280-282 ЦПК України, суд,-

ухвалив:

Позов ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Аланд», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олег Станіславович, приватний виконавець виконавчого округу м. Києва Дорошкевич Віра Леонідівна, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню – задовольнити частково.

Визнати таким, що не підлягає виконанню виконавчий напис, вчинений приватним нотаріусом Житомирського міського нотаріального округу Гораєм Олегом Станіславовичем 08 вересня 2020 року, реєстровий № 34408, про стягнення з ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Аланд» заборгованості за кредитним договором №001-07520-230212 від 23 лютого 2012 року в сумі 22051,31 гривня.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Аланд» на користь ОСОБА_1 судові витрати у сумі 7231 (сім тисяч двісті тридцять одна) гривня.

Заходи забезпечення позову у виді зупинення стягнення на підставі виконавчого напису приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Горая Олега Станіславовича про стягнення з ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Аланд», який перебуває на примусовому виконанні у приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Дорошкевич Віри Леонідівни, виконавче провадження № 63730053, втрачають свою дію після набрання рішенням законної сили.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд – якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду. Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Запорізького апеляційного суду через Ленінський районний суд м. Запоріжжя шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення не було вручене у день його складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення.

Реквізити учасників справи:

Позивач – ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ,

Відповідач – Товариство з обмеженою відповідальністю Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Аланд», місцезнаходження: вул. Саксаганського, буд. 14, оф. 301, м. Київ, код ЄДРПОУ 42642578.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору:

– приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олег Станіславович, місцезнаходження: вул. Велика Бердичівська, буд. 35, м. Житомир,

– приватний виконавець виконавчого округу м. Києва Дорошкевич Віра Леонідівна, місцезнаходження: вул. Раїси Окіпної, буд. 4-А, оф. 71-А, м. Київ.

Суддя:

😎 Потрібна консультація?

2 thoughts on “Скасовано виконавчий напис Аланд та нотаріуса Горай на 22000 грн. На користь клієнта стягнуто 7200 грн!

  1. Володимир1998 says:

    “Величезна подяка ЮРКОНСАЛТ і адвокату Валерії! Завдяки їх профессіоналізму наша справа була виграна. Справжні професіонали своєї справи. Рекомендую!”

    • ЮРКОНСАЛТ says:

      Шановний Володимир1998, дякуємо Вам за залишений відгук! Ваша думка дуже важлива для нас. Сподіваємося на подальшу співпрацю!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *