Мар’яна Безугла з’ясувала, хто матиме право на відстрочку від мобілізації, якщо буде ухвалений новий закон.

📜 Новий законопроект, затверджений Комітетом Верховної Ради з питань національної безпеки 9 квітня, як раніше анонсувало Адвокатське бюро “Юрконсалт”, пропонує зміни в наданні відстрочки від мобілізації. Незабаром остаточна версія законопроекту 10449 вийде на друге читання, хоча й не виключаються подальші зміни до тексту під час голосування за окремі поправки.

🔍 За інформацією Мар’яни Безуглої, члена Комітету з питань нацбезпеки, законопроект має чітко регулювати питання надання відстрочки. До категорій осіб, що можуть отримати відстрочку, відносяться: заброньовані, ті, хто має інвалідність, визнані тимчасово непридатними до військової служби військово-лікарською комісією, батьки, що мають на утриманні трьох і більше дітей до 18 років, одинокі батьки або опікуни, опікуни дітей з інвалідністю чи тяжкими захворюваннями, та інші визначені законом категорії.

📘 Також, згідно законопроекту, від мобілізації можуть отримати відстрочку члени сімей загиблих або зниклих безвісти під час проведення антитерористичних операцій, освітяни, особи з науковим ступенем, та інші особливі категорії громадян.

📌 Також є категорії осіб, для яких призив на військову службу під час мобілізації залишається добровільним. Це стосується, зокрема, осіб з інвалідністю, звільнених з полону, а також молоді до 25 років, що пройшла базову загальновійськову чи базову військову підготовку.

Адвокат Геннадій Працевитий наголошує на важливості уважного вивчення оновленого законопроекту для повного розуміння усіх нюансів надання відстрочки від мобілізації. Слідкуйте за подальшими коментарями щодо законодавчих змін на нашому блозі.

#мобілізація #відстрочка #закон #Безугла #сім’я #інвалідність #освіта #Україна #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *