Зупинено примусове виконання виконавчого напису Таліон Плюс на 35 000 грн! На період суду виконавець не зможе вчиняти виконавчі дії

Номер справи: 534/1702/23

Посилання на судове рішення в реєстрі: 112896376

🔍 Адвокатське бюро “ЮРКОНСАЛТ” домоглося важливої перемоги у судовій справі, забезпечивши значний захист інтересів свого клієнта. Судовим рішенням зупинено примусове виконання виконавчого напису компанії “ТАЛІОН ПЛЮС” на суму 35 тисяч гривень.

👨‍⚖️ Аналізуючи текст рішення суду, важливо відзначити, що позов було забезпечено з урахуванням всебічних матеріалів справи, які підтверджують існування спору між сторонами і реальну загрозу невиконання або утруднення виконання можливого рішення суду. Ухвала суду від 18 серпня 2023 року прийнята після ретельного розгляду поданих доказів і матеріалів справи щодо забезпечення позову, враховуючи обсяг позовних вимог.

📜 В інтересах нашого клієнта було встановлено тимчасове призупинення виконання згаданого виконавчого напису, що означає, що протягом періоду суду, виконавець не матиме можливості проводити виконавчі дії.

💼 Це рішення суду є свідченням високого професіоналізму та ефективності адвокатів “ЮРКОНСАЛТ”, які завжди готові надавати кваліфіковану допомогу своїм клієнтам.

👩‍🎓 Клієнти, які потребують консультації та юридичної підтримки, можуть звернутися до нас за допомогою, і ми забезпечимо надійний захист їхніх прав та інтересів.

Теги для ТікТок:
#юрконасульт #судоваперемога #правовийзахист #адвокати #юридичніпослуги #зупиненнявиконання #захистправ #правовіконсультації #адвокат #юрист #юрконсалт #консультація #підписка #ukraine #рек

Клікніть щоб переглянути повний текст рішення суду:

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа №534/1517/23

Провадження № 2-з/534/15/23

18 серпня 2023 рокумісто Горішні Плавні

Комсомольський міський суд Полтавської області в складі головуючого судді Комарової Д.Ю., за участю секретаря судового засідання Струц А.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із згаданою заявою до відповідача, в якому просить винести ухвалу про вжиття заходів забезпечення позовної заяви та зупинити стягнення на підставі виконавчого напису № 4628 від 24.10.2020, вчиненого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Журавльовою Ларисою Михайлівною про стягнення на користь стягувача: Товариства з обмеженою відповідальністю «ТАЛІОН ПЛЮС» з боржника ОСОБА_1 заборгованість за кредитним договором №268665755 від 24.10.2020 в розмірі 34 490,00 грн.

Відповідно до ч.2ст.149 ЦПК Українизабезпечення позовудопускається якдо пред`явленняпозову,так іна будь-якійстадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Згідно ч. 1 ст.153 ЦПК Українизаява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду).

Відповідно дост. 150 ЦПК Українипозов забезпечується: накладенням арешту на майно та (або) грошові кошти, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачеві і знаходяться у нього чи в інших осіб; забороною вчиняти певні дії; встановленням обов`язку вчинити певні дії; забороною іншим особам вчиняти дії щодо предмета спору або здійснювати платежі, або передавати майно відповідачеві чи виконувати щодо нього інші зобов`язання; зупиненням продажу арештованого майна, якщо подано позов про визнання права власності на це майно і про зняття з нього арешту; зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа, який оскаржується боржником у судовому порядку; передачею речі, яка є предметом спору, на зберігання іншим особам; іншими заходами.Суд може застосувати кілька видів забезпечення позову. Заходи забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Відповідно до п.4Постанови ПленумуВерховного СудуУкраїни «Пропрактику застосуваннясудами цивільногопроцесуального законодавствапри розглядізаяв прозабезпечення позову»від 22.12.2006року №9,розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам. При встановленні зазначеної відповідності слід враховувати, що вжиті заходи не повинні перешкоджати господарській діяльності юридичної особи або фізичної особи, яка здійснює таку діяльність і зареєстрована відповідно до закону як підприємець.

Про те, що між сторонами існує спір, свідчить факт звернення позивача до суду за захистом його прав.

З огляду на викладене, враховуючи, що невжиття заходів забезпечення позову у даній справі може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду, суд дійшов висновку, що заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову слід задовольнити.

Керуючись ст.149-153 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову- задовольнити.

Зупинити стягнення на підставі виконавчого напису № 4628 від 24.10.2020, вчиненого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Журавльовою Ларисою Михайлівною про стягнення на користь стягувача: Товариства з обмеженою відповідальністю «ТАЛІОН ПЛЮС» з боржника ОСОБА_1 заборгованість за кредитним договором № 268665755 від 24.10.2020 в розмірі 34 490,00 грн.

Копію ухвали для виконання направити приватному виконавцю виконавчого округу Полтавської області Лукмасло Тетяні Юріївні (36014, Полтавська область, м. Полтава, вул. Симона Петлюри, 5, офіс 4) та сторонам для відома.

Ухвала про забезпечення позову виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень. Оскарження ухвали не зупиняє її виконання та не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за веб-адресою: http://kom.pl.court.gov.ua.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги. Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Полтавського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

СуддяД.Ю.Комарова

😎 Потрібна консультація?

2 thoughts on “Зупинено примусове виконання виконавчого напису Таліон Плюс на 35 000 грн! На період суду виконавець не зможе вчиняти виконавчі дії

  1. Василий1987 says:

    Як клиєнт, хочу подякувати адвокатському бюро “ЮРКОНСАЛТ”. Адвокати-професіонали! Насамперед, Денис. Чуйний до деталей та доступно все пояснює. Дуже радий, що обрав саме вас!

    • ЮРКОНСАЛТ says:

      Дякуємо Василь1987 за час, відділений на написання відгуку! Ваша думка дуже важлива для нас. Дякуємо за позитив та підтримку!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *