Витяг з розпорядження Міністерства економіки про бронювання

📜 У період дії військового стану військовозобовʼязані, працевлаштовані у державних органах влади чи місцевого самоврядування, на підприємствах та в організаціях з мобілізаційними завданнями, а також на тих, що забезпечують потреби Збройних Сил та виробляють товари критично важливі для економіки та життєзабезпечення населення в особливий період, не підлягають мобілізації.

📙 Такі військовозобовʼязані мають право на отримання відстрочки від мобілізації за допомогою процедури бронювання.

📘 Для цього підприємства направляють до відповідного міністерства списки для бронювання та відповідну пропозицію.

📗 Міністерство економіки виносить рішення про бронювання протягом не більше ніж п’яти робочих днів з моменту отримання списків, видає підприємствам, організаціям чи установам рішення щодо бронювання з переліком військовозобовʼязаних, щодо яких було погоджено бронювання.

📔 Підприємство зобов’язане видати військовозобовʼязаному витяг з рішення міністерства та протягом п’яти днів з дня його формування направити його до районного ТЦК та СП для постановки на спеціальний військовий облік.

📕 ТЦК та СП, у свою чергу, зараховує військовозобовʼязаного на спеціальний облік протягом п’яти робочих днів з моменту отримання витягу.

📒 Якщо у витязі міститься помилкова інформація, це може стати підставою для відмови у зарахуванні на спеціальний облік.

📘 Процедура бронювання залишається досить складною, і для отримання підтвердження необхідно особисто відвідати ТЦК та СП для уточнення даних.

📚 У випадках, коли ТЦК та СП безпідставно викликають військовозобовʼязаних, маючи витяг про бронювання, така мобілізація є незаконною.

📕 Адвокат Геннадій Працевитий із Адвокатського бюро “Юрконсалт” радить у випадку неправильної інформації у витязі, негайно звертатися за правовою допомогою для її виправлення та консультації з питань бронювання.

#юридичнадопомога #бронювання #мобілізація #військовозобовʼязані #адвокат #юрконсалт #правовадопомога #військовийоблік #Мінекономіки #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *