Відстрочка від мобілізації для педагогічних працівників

📘На теперішній час в Україні здійснюється процес загальної мобілізації осіб, які знаходяться на військовому обліку. Однак, варто зазначити, що не кожна військовозобовʼязана особа може скористатися правом на відстрочку. Відповідно до чинного законодавства, зокрема Закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, визначені конкретні підстави, за якими військовозобовʼязані можуть отримати відстрочку протягом періоду воєнного стану.

📚Згідно зі статтею 23 цього Закону, з призову на військову службу звільнені наукові, науково-педагогічні працівники вищих та фахових передвищих освітніх закладів, наукових установ, які володіють вченим званням чи науковим ступенем, а також педагогічні працівники професійно-технічних та загальноосвітніх навчальних закладів, при цьому вони мають бути задіяні за основним місцем роботи на 0,75 і більше ставки.

📖Право на отримання відстрочки мають, у першу чергу, наукові та науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти та наукових інституцій з наявними вченими званнями або науковими ступенями. До важливих умов отримання відстрочки відноситься наявність вищої освіти, що передбачає набуття комплексу знань і компетентностей на певному освітньому рівні вищий за загальну середню освіту.

📝Ще одна категорія, якій надається відстрочка, це педагогічні працівники професійно-технічного й загального середнього навчальних закладів, якщо вони працюють за основним місцем роботи не менше як на 0,75 ставки. Це стосується зокрема таких закладів як професійні ліцеї, училища, гімназії, ліцеї, загальноосвітні школи.

📑Педагогічні працівники, які підпадають під ці категорії і мають право на відстрочку, можуть оформити відповідне офіційне підтвердження свого права. Це передбачає звернення до районного ТЦК та СП з комплектом документів, які підтверджують наявність підстав для відстрочки. У випадках, коли військовозобовʼязані мають застарілі військово-облікові документи, необхідно провести процедуру оновлення даних перед подачею заяви на отримання відстрочки.

🔍При виникненні будь-яких запитань стосовно процесу отримання відстрочки, педагогічні працівники можуть звернутися за консультацією до адвоката Геннадія Працевитого з Адвокатського бюро “Юрконсалт”. Спеціалісти бюро нададуть необхідну підтримку у підготовці заяви на відстрочку та її подальшому оформленні.

#відстрочкаВідМобілізації #педагоги #юридичнаДопомога #мобілізація #освіта #україна #ЗаконодавствоУкраїни #адвокатРадить #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *