Строковики отримали відстрочку терміном на один рік – ухвалено Закон

✍️ У відповідь на потребу регуляції статусу військовослужбовців-строковиків в умовах діючого воєнного стану, наша держава зробила важливий крок до забезпечення правової ясності та гарантій для цієї категорії військових. Розглядаючи ситуацію з точки зору правового поля, стало відомо про прийняття Верховною Радою законопроекту №11035 23 лютого, що увібрало в себе ініціативу Президента Володимира Зеленського, зареєстровану напередодні, 22 лютого.

🔑 Законодавчий акт встановлює чіткі рамки щодо звільнення з військової служби у запас військовослужбовців строкової служби, чий термін служби завершився під час воєнного стану і був продовжений в особливих умовах, відповідно до частини 9 статті 23 Закону про військовий обов’язок та військову службу. Важливо примітити, що остаточні строки демобілізації будуть визначені через Указ Президента, що спрямовано на конкретизацію юридичних процедур в цій сфері.

📌 Особливу увагу заслуговує той факт, що зазначені військовослужбовці отримають законодавчо гарантовану відстрочку терміном на 12 місяців від подальшої мобілізації. Це рішення, без сумніву, вплине на соціальний захист даної категорії громадян та уможливить їм отримати додатковий час для відновлення, освіти, або працевлаштування в мирний період.

📘 Висновок цього аналізу, представлений адвокатом Геннадієм Працевитим з Адвокатське бюро “Юрконсалт”, підкреслює значення вказаного законопроекту для закріплення правової визначеності статусу військовослужбовців-строковиків в умовах надзвичайного правового режиму.

#мобілізація #військовийобовязок #правовийаналіз #адвокатськебюро #юридичніновини #ГеннадійПрацевитий #строковаслужба #демобілізація #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *