Нестача військово-облікових спеціальностей (ВОС) 2024 року

📜 Військовозобов’язані особи, зайняті на важливих посадах у державних структурах, органах місцевого самоврядування, а також на ключових підприємствах, які відіграють критичну роль у економіці, можуть бути заброньовані від мобілізації. Бронювання забезпечує право на відстрочку мобілізації та можливість виїзду за кордон у службове відрядження.

🔍 Однак, право на бронювання не розповсюджується на усіх військовозобов’язаних. Існують окремі військово-облікові спеціальності (ВОС), які визнані дефіцитними і, відповідно, не підлягають бронюванню. Перелік таких дефіцитних спеціальностей затверджено Головнокомандувачем Збройних Сил України.

🚫 Зокрема, у списку дефіцитних ВОС знаходяться позиції як для рядового, сержантського та старшинського складу, так і для офіцерського. Проте, є виключення. Незалежно від військово-облікової спеціальності, особи, що обіймають посади державної служби категорій “А” та “Б”, вище керівництво міністерств та інших ключових державних органів, а також керівники та заступники підприємств вітчизняного оборонно-промислового комплексу і енергетичного сектору, мають право на бронювання.

🌐 У разі виникнення додаткових питань стосовно процедури бронювання чи отримання відстрочки від мобілізації, адвокат Геннадій Працевитий та інші спеціалісти Адвокатського бюро “Юрконсалт” готові надати вам кваліфіковану юридичну допомогу. Наша команда має значний досвід у сфері бронювання та відстрочення мобілізації.

#юрконсультації #юрконсалт #воєнний_стан #бронювання #мобілізація #відстрочка #військовозобовязані #дефіцитні_ВОС #військовий_облік #АдвокатГеннадійПрацевитий #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *