Як правильно розлучитись. Які документи потрібні та як звернутися до адвоката?

📜 Коли мова заходить про розірвання шлюбу, бувають випадки, коли один з подружжя, з яких-небудь причин, не може особисто подати заяву про розлучення, відвідати реєстрацію розірвання шлюбу або просто не бажає цього робити.

🤔 З’ясуємо як розірвати шлюбні узи у випадку відсутності другої половинки. На це питання дає відповідь адвокат.

💔 Як правило, розлучення проходить із згоди обох сторін. Однак можливі ситуації, коли розрив шлюбу ініціюється одним з подружжя навіть без згоди другого. В Україні така процедура допустима за кількома критеріями: відмова одного з подружжя від розлучення, визнання одного з них недієздатним, пропажа без вісті, ув’язнення чи перебування в медичних установах довші за шість місяців. Судовий процес у таких випадках вимагає часу та збору достатніх доказів.

🏛️ Юрист Геннадій Працевитий повідомляє, що розірвання шлюбу без участі одного з подружжя можливе або через РАЦС, або через суд. Через РАЦС це відбувається, коли відсутні спільні неповнолітні діти і існує обопільне бажання розійтися. В такому разі потрібно подати нотаріально завірену заяву і прийти за сертифікатом про розірвання через місяць.

📑 Через суд шлюб може бути розірвано, якщо одна зі сторін вважається безвісно відсутньою або недієздатною. Інакше, якщо існують інші підстави для розставання, можна самостійно подати в суд відповідний позов із необхідними документами. Необхідно довести серйозність підстав для розірвання, а суд докладно вивчить мотиви і факти стосунків подружжя, особливо якщо є спільні малолітні діти.

🌐 Для розлучення з особою, що перебуває за кордоном, доведеться підготувати позовну заяву, зібрати потрібні документи і відправити їх до суду.

Сподіваюсь, що ця інформація допоможе вам в процесі розлучення, у випадках відсутності згоди одного із подружжя.

#розірванняшлюбу #ровідрведення #радиюриста #правовапорада #сімейнеправо #розлученнябезприсутності #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *