Як українцям провести розлучення за кордоном

✈️ Військові дії в Україні спонукали численних громадян шукати притулку за її межами. Для тих, хто бажає завершити шлюбні відносини, не зважаючи на фізичну віддаленість від рідної країни, існує кілька механізмів розлучення. Український закон дозволяє розірвати відносини, укладені в Україні, через суд або РАЦС, навіть перебуваючи за кордоном.

⚖️ Якщо причини розлучення не дозволяють скористатись послугами РАЦСу, наприклад, через неповнолітніх дітей чи відсутність взаємної згоди, судовий процес є альтернативою. У даному випадку від українців, які перебувають за кордоном та не планують повертатись для процедури, буде раціональним варіантом скористатись послугами кваліфікованого адвоката з сімейного права. Такий фахівець зможе представляти ваши інтереси у суді, що значно спростить процедуру.

🌐 Порядок розлучення в українському суді для тих, хто зараз знаходиться далеко від батьківщини, включає консультацію з адвокатом, підписання договору про надання юридичних послуг, підготовку та подання позову, участь у судовому розгляді через представника, та отримання остаточного рішення суду. Ваша персональна присутність у судовому процесі не є обов’язковою.

📑 Якщо ви вирішите скористатися послугами консульства для реєстрації розірвання шлюбу, вам буде потрібно спільна заява від обох сторін при відсутності спільних дітей або заява від одного з партнерів, якщо інший є недієздатним чи засудженим. Важливо, що оформлення через консульство може відбутися тільки якщо шлюб був зареєстрований у відомчих органах України.

💼 Опція розлучення через РАЦС можлива, якщо обидва партнери згодні, не мають спільних дітей під опікою та дружина не вагітна. Для подачі документів дистанційно одна сторона, що перебуває за кордоном, повинна нотаріально завірити заяву та апостилювати її.

📃 Перелік необхідних документів залежить від обраного способу розірвання шлюбу, але загалом включає свідоцтво про шлюб, паспорти та ІД коди, заяви, сплату судового збору та додаткову документацію, зумовлену конкретними обставинами.

#розлучення #сімейнеправо #РАЦС #консульство #адвокат #українцізакордоном #судовийпорядок #сімейнийадвокат #шлюбнийдоговір #законодавство #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *