Висновок МСЕК або ЛКК щодо постійного догляду

🔒В умовах військового стану, виникло багато ситуацій, коли люди оформлювали постійний догляд за особою, що має на це потребу. Це допомагало їм уникнути призову на військову службу, отримати звільнення з неї або здійснити виїзд за кордон.

📋Для офіційного оформлення такого догляду, основними є довідка від Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та довідка від лікарсько-консультативної комісії (ЛКК).

⚠️Останнім часом частішають випадки відмов в звільненні з військової служби на основі довідки ЛКК, тому стало необхіднішим надання довідки МСЕК для особи, що потребує постійний сторонній догляд.

👨‍🦽Разом з тим важливо з’ясувати: хто може отримати довідку МСЕК про необхідність постійного стороннього догляду? Вона доступна для повнолітнього громадянина України з І, ІІ, ІІІ групою інвалідності, який за медичними показниками через свою інвалідність та втрату працездатності вимагає цього догляду.

✍️Якщо медико-соціальна експертна комісія вирішує, що догляд потрібен, в довідці в розділі 12 робиться відповідний запис.

🏥Отримати відповідний документ можна тільки від МСЕК під час встановлення групи інвалідності або планового переогляду. В разі якщо особа стикається з необхідністю встановлення інвалідності, вона має звернутися до лікарні для отримання направлення на МСЕК й проходження обстеження.

⚖️Якщо вам відмовили у наданні довідки МСЕК про інвалідність, таку дію можна у судовому порядку оскаржити до Центральної МСЕК або до суду.

💼У юридичній компанії “Юрконсалт” спеціалісти займаються отриманням відстрочок та звільненням із військової служби на підставі оформлення постійного догляду.

🗂У разі потреби в консультації щодо отримання довідки ЛКК або МСЕК, оформлення постійного догляду, відстрочки чи звільнення із військової служби вам можуть допомогти наші співробітники.

#право #юрист #адвокат #військоваслужба #відстрочка #звільнення #інвалідність #МСЕК #ЛКК #постійнийдогляд. #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *