Як діяти у разі отримання судової повістки до ТЦК та СП особою що була заброньована

🔔 У нашій країні з 15 листопада 2023 року діє загальна мобілізація в рамках воєнного стану. Чоловіків призовного віку без відстрочок, які відповідають медичним вимогам, можуть мобілізувати до військ. Але що робити, якщо ви заброньований і отримали повістку?

📝 Бронювання від мобілізації – це тимчасова відстрочка від призову на службу під час мобілізації з метою забезпечення функціонування різних сфер в особливий період. Отримати відстрочку можуть військовозобов’язані, що працюють у стратегічно важливих органах влади та підприємствах.

⚖️ За вимогами закону України про мобілізацію, людину з бронюванням військовизвані комісії (ТЦК) не мають права бути мобілізованими до армії. Однак, іноді буває, що представники ТЦК зловживають своїми повноваженнями та мобілізують заброньованих людей.

🚪Якщо вам надійшла повістка, але ви заброньовані, то, за словами адвоката Геннадія Працевитого, ви повинні відвідати ТЦК і пред’явити всі необхідні документи. Вони можуть попросити уточнити ваші дані та пройти військово-медичну комісію, але вони не мають права вас мобілізувати.

✉️ Адвокат Працевитий також рекомендує відправити поштою цінним листом копію витягу наказу про бронювання, якщо у ТЦК працюють дії, які не зважають на ваші права. Це убезпечить вас від неправомірних дій представників ТЦК.

#законУкраїни, #мобілізація, #воєннийстан, #бронювання, #повістка, #ТЦК, #права, #підприємства, #призов, #правопорада, #практичніпоради. #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *