ВЛК: Стаття 82 розкладу хвороб наказу №402

😷Стаття 82 Розкладу хвороб, прийнятого Військово-лікарською комісією (ВЛК), передбачає цілу низку станів, які супроводжуються постійною дисфункцією організму військовозобов’язаних або військовослужбовців. Ці стани, серед яких зокрема відзначаються недостатній фізичний розвиток, конституціональна високорослість та незбалансоване харчування, впливають на здійснення військово-обов’язкових обов’язків окремої особи.

🧬Перш за все, у рамках статті 82 хворих, що стосуються недостатнього фізичного розвитку, взаємодіють люди зі слабко розвиненою м’язовою системою та підшкірно-жировою тканиною чи ті, у кого вага тіла є менше ніж 45 кг або ж чиїй зріст є нижчим за 150 см. По-друге, особи з конституціональною високорослістю також згадуються у цій статті. По-третє, до цього списку приєднуються особи з незбалансованим харчуванням (Е34, Е63).

🔍Як правило, висновок про рівень фізичного розвитку, особам з конституціональною високорослістю або незбалансованим харчуванням надається на основі індивідуальної оцінки їх м’язової системи, зросту та ваги тіла, та окружності грудної клітки, а також на основі ступеня вираженості підшкірно-жирової клітковини. Така оцінка дається після стаціонарного обстеження з метою виключення будь-якої патології органів травлення або ендокринної системи.

💂‍♀️Отже, громадяни та військовослужбовці, які мають добре розвинену м’язову систему, збалансоване харчування, пропорційну структуру тіла, а також зріст не менше як 150 см та вагу тіла не менше ніж 45 кг вважаються придатними до військової служби. Вони можуть бути призначені до військових видів (родів) або спеціальностей відповідно до ВЛК.

👩‍⚖️ Якщо у вас виникають складнощі з проходженням Військово-лікарської комісії, оскарженням висновку ВЛК, або ви хочете переглянути свої медичні документи, юридична компанія “Юрконсалт” може запропонувати вам юридичну консультацію. Її висококваліфіковані юристи та адвокати профільно займаються питаннями, пов’язаними з ВЛК, і завжди готові допомогти вам в оцінці ступеню придатності до військової служби.

#ВІК #Військоволікарська #Стаття82 #ВійськовийРозвиток #М’язоваСистема #Здоровя #Харчування #Консультація #ЮРконсалт #ВійськоваСлужба #ВійськовийПризов #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *