Захворювання очей для звільнення від військової служби.

🔍 Військовослужбовці, котрі знаходяться на службі під час воєнного стану, чи то під час мобілізації, чи на контрактній основі, мають можливість бути звільненими по лінії медичних показників. Згідно з оцінкою військово-лікарської комісії (ВЛК), в разі встановлення непридатності до служби через стан здоров’я, військовий може бути демобілізований.

👀 Існує конкретний список очних недуг, який може стати підставою для отримання відповідного висновку ВЛК та подальшого звільнення з лав збройних сил. Серед них: адгезії повік з суміжними тканинами чи очним яблуком; серйозні випадки блефаритів з утворенням рубців та втратою вій на краях повік; тяжке трахоматозне пошкодження кон’юнктиви, якщо не піддається стаціонарному оперативному втручанню; птоз, який значно обмежує поле зору одного або обох очей.

🚫 Також до списку належать захворювання, що характеризуються поступовою втратою зорових функцій і ті, які не піддаються ні консервативному, ні оперативному лікуванню. Це включає спадкові дегенеративні зміни сітківки та ускладнення після процедур кератопластики на обидва ока. Абіотрофію сітківки має бути підкріплено об’єктивними результатами нейрофункціональних тестів; кератоконус тяжкого ступеня; втрати периферійного зору, такі як геміанопсія; невдалі оперативні втручання при відшаруванні сітківки обох очей з погіршенням гостроти зору; випадки стійкої диплопії, викликані травмою орбіти или збоями головного мозку, які спричиняють косоокість.

👩‍⚖️ Юридичні радники та адвокати нашої компанії Юрконсалт безпосередньо спеціалізуються на питаннях, що торкаються проходження ВЛК, апеляції їх рішень, а також аналізу медичної документації.

📞 Якщо перед вами постало питання оцінки вашої придатності для військової служби, наші професіонали готові надати консультацію і допомогти вам в цьому дуже важливому процесі.

#військова_служба #зору #звільнення #ВЛК #медогляд #юридична_допомога #адвокат #медичні_критерії #здоровʼя #сітківка #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *