Зняття з військового обліку, підстави та порядок

📜 У нормативних актах України є визначені умови, що дозволяють особам бути знятими чи виключеними із списків військовозобов’язаних. Під виключенням мається на увазі перманентне видалення зі списку у зв’язку із втратою статусу, тоді як тимчасове зняття має швидше винятковий та короткостроковий характер. Сьогодні існують окремі положення, які стосуються зняття з військової служби призовників, а також тих, хто вже має звання військовозобов’язаних і резервістів.

✈ Кожен призовник, який переселяється в іншу місцевість України, зобов’язаний повідомити про зміну своєї адреси, щоб відображати актуальне місце перебування у військовому обліку. Однак важливо зауважити, що без відповідного оформлення і зняття з обліку в попередньому місці реєстрації, зміна проживання є недійсною. Після завершення навчання на військовій кафедрі, проходження строкової армійської служби чи досягнення 27-річного віку, призовник стає військовозобов’язаним. У цей момент необхідно замінити приписне свідоцтво на військовий квиток або тимчасове посвідчення і зареєструватися як військовозобов’язаний.

🏠 Особи, які вже належать до категорії військовозобов’язаних і планують переїзд у нову адміністративно-територіальну одиницю, повинні так само як і призовники актуалізувати дані про місце проживання у військовому обліку. Вступ до рядів Національної поліції України, Служби судової охорони та інших спеціалізованих правоохоронних та рятувальних служб, а також переїзд за межі країни на термін понад три місяці також є підставою для зняття з військового обліку. Для цього необхідно мати офіційне рішення ДМС про отримання дозволу на постійне проживання за кордоном. Після зняття з обліку в документах військовозобов’язаного вноситься спеціальна позначка.

⚖ Якщо переїзд відбувається в межах країни, військовозобов’язаний не може перебувати без військового обліку більше ніж сім днів. По прибуттю на нове місце проживання необхідно обов’язково зареєструватися у відповідних військово-облікових органах ТЦК та СП. Якщо у вас виникають додаткові питання стосовно процедури зняття з військового обліку, завжди можна звернутися за кваліфікованою допомогою до юристів-військових адвокатів. Також для оформлення всіх необхідних документів та отримання консультацій можете взаємодіяти з нашими фахівцями, які допоможуть вам у цьому процесі.

#військовийоблік #зняттязобліку #військовозобовязані #призовники #юридичніпоради #адвокат #юрконсульт #закон #військовийквиток #резервісти #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *