Відмітка про оформлення постійного переїзду за кордон

📖 Відтиск печатки у паспорті, що підтверджує оформлення виїзду на постійне місце проживання за кордон, слугує юридичною підставою для виїзду країни навіть за умов введення воєнного стану.

🏛 Для отримання такого штампу в паспорті, необхідно спочатку звернутися до Державної міграційної служби з метою анулювання реєстрації за попереднім місцем проживання.

📑 Після того як особа подає документи, що засвідчують скасування реєстрації, місцевий орган ДМС розміщує спеціальні відтиски в книжковому варіанті паспорта на сторінках 11-16 та в міжнародному паспорті на сторінках 2-5, які на завершення скріплюються печаткою органу ДМС (при поверненні на проживання в Україну ці відтиски скасовуються).

🔒 У випадку наявності ID-картки з вбудованим чіпом, ДМС заносить інформацію про оформлення виїзду на незмінне місце проживання безпосередньо в електронний носій. Також, якщо інформація про скасування реєстрації житла відсутня у чіпі ID-картки, до внесення даних про еміграцію ДМС доповнює електронний носій відповідними даними на підставі наданої довідки.

✍ Розміри штампу складають 50 на 20 міліметрів, і вручну на нього наносять назву держави, до якої планується виїзд, та дату прийняття рішення про оформлення документів для постійного переїзду.

🛂 Чи дасть вам відмітка шанс на перетин кордону за умов воєнного стану? У випадку успішного завершення процедури еміграції і проставлення штампу від ДМС, військовозобов’язаний отримує право на перетин державного кордону.

🗺 Перша виїздна подорож за кордон можлива з отриманим штампом у паспорті, при повторних перетинах необхідно мати запис про консульський облік і проживання за кордоном.

ℹ Якщо вас цікавлять додаткові деталі щодо еміграції та отримання відтиску від ДМС, ви можете звернутися за фаховою консультацією до спеціалістів адвокатського бюро “Юрконсалт”. Вони нададуть вам повний комплекс послуг із супроводу процесу оформлення документів для виїзду на постійне місце проживання.

#еміграція #постійнепроживання #міграційнаслужба #ДМС #перетинкордону #виїздзакордон #паспорт #консульськийоблік #юрконсалт #штамп україна #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *