Оскарження дій державного реєстратора

:thinking_face: Нажаль, співпраця з державним реєстратором не завжди є позитивною та відповідає ролі та функціям цього посадовця в процесі надання адміністративних послуг не тільки юридичним, але і фізичним особам. 🤔 Відповідно, часто виникає необхідність у вирішенні питання: яким чином можна оскаржити дії державного реєстратора.

✍️ У цій статті юридичні експерти “ЮРКОНСАЛТ” представлять чіткий алгоритм дій, який допоможе забезпечити продуктивну взаємодію з державними реєстраторами.

👤 Важливо знати, що державний реєстратор, відповідно до частини 1 статті 6 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», є громадянином України, якому було присуджено вищу освіту.

💼 Особа що обіймає посаду державного реєстратора повинна відповідати всім кваліфікаційним вимогам встановлених Міністерством юстиції України.

🏛️ Державний реєстратор виступає у ролі працівника суб’єктів державної реєстрації.

🎯 Головною місією державного реєстратора є здійснення повноважень місцевих органів самоврядування та державної політики в сфері державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців.

🏠 Отже, основною сферою діяльності державного реєстратора є державна реєстрація речових прав на нерухомість та забезпечення їх обтяження.

⚖️ Ось лише два основних шляхи оскарження дій/рішень або бездіяльності державних реєстраторів в Україні сьогодні:

1) Адміністративний спосіб, який передбачає підготовку звернення до територіального органу Міністерства юстиції України;

2) Судовий шлях, який вимагає підготовку та подачу позову до суду.

:balance_scale: Щодо самого механізму майнових прав, його обирає оскаржувач самостійно. Але є ситуації, коли оскаржувач може використати лише судовий шлях для оскарження дій державного реєстратора. Це може статися, наприклад, коли особа дізналася про порушення своїх прав після 60 днів з моменту прийняття відповідного рішення.

📚 У таких ситуаціях оскаржувач звертається до суду із відповідною заявою, відповідачем по якій виступає особа, майно та речове право якої він хоче оскаржити.

⚙️ Важливо звернути на увагу, що коли адміністративні засоби оскарження не можуть бути використані, слід обрати правильну стратегію захисту своїх прав.

🏅 На шляху до захисту своїх прав ви можете отримати рятувальну допомогу від професійних юристів, особливо коли йдеться про оскарження дій державного реєстратора.

🤝 Наша команда Адвокатського бюро “ЮРКОНСАЛТ” готова надати вам експертну юридичну допомогу у питаннях оскарження дій державного реєстратора.

📜 Ми зібраємо та надамо всі потрібні документи до Міністерства юстиції України.

✅ Ми гарантуємо високий рівень якості та оперативності вирішення будь-якого питання!

✌️ Бажаете отримати консультацію або маєте додаткові запитання? Ми завжди готові допомогти!

ТЕГИ: #юридична_допомога #юридичний_супровід #оскарження_рішень #державний_реєстратор #права_власника #судове_оскарження #адміністративне_оскарження. #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *