Відстрочка від мобілізації за умови виховання дитини-інваліда.

📝 Важливо знати, що в період військового стану, військові можуть під час дії певних обставин, названих у ст.23 закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” оформити відстрочку служби в армії.

🏡 Одна з таких сприятливих обставин є виховання батьками дитини-інваліда, якій ще не виповнилося 18 років. (В той же час можливо оформити відстрочку і за наявності повнолітньої дитини-інваліда 1 або 2 групи)

👪 Відстрочку по даній причині можуть отримати всі, хто відповідає за дитину: рідні батьки, опікуни, прийомні батьки, піклувальники. Основна умова – дитину має офіційно мати статус інваліда.

📋 Для того, щоб розпочати процес отримання відстрочки строго за цією причиною, необхідно звернутися з відповідною заявою та документами до ТЦК та СП, які ведуть облік військовозобов’язаних.

📲 Допомогти в складанні та написані такої заяви можуть також юристи ЮРКОНСАЛТ!

📚 До заяви необхідно додати декілька документів (в форматі копій): свідоцтво про народження дитини, свідоцтво про шлюб, паспорт батька або матері, документи, що підтверджують реєстрацію вашого проживання, удостоверення дитини-інваліда.

✅ ТТК та СП після аналізу вашої заяви дадуть відповідь у вигляді довідки або листом з ухваленим рішенням.

🖋Окремо можуть зробити відмітку в вашому військовому білеті про надання вам відстрочки від служби в армії.

⏰ Відстрочка діятиме до останього дня військового стану або до моменту скасування дитині-інваліду її статусу.

📲Якщо вам потрібна юридична консультація щодо отримання відстрочки на підставі виховання дитини-інваліда, ви можете звернутися до наших військових адвокатів юридичної компанії “Юрконсалт”.

✅ Наші спеціалісти допоможуть вам під час всього процесу отримання відстрочки, а також допоможуть вам оскаржити відмову в її наданні.

🔎 До переліку послуг, наданих нами, входить: консультація, аналіз документів для визначення підстави для отримання відстрочки, підготовка заяви про надання відстрочки, повідомлення ТТК та СП про ваше бажання отримати відстрочку, оскарження рішення про відмову в наданні відстрочки.

#юридичніпослуги #адвокат #відстрочка #мобілізація #підготовка #юридичнадопомога #військовозобовязані #відстрочкавідпризову #юрконсалт #дитиназінвалідністю #юридичнийблог #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *