Список хвороб для встановлення першої групи інвалідності.

📘Всі закони мають специфічний список хвороб та критеріїв, які визначають ряд інвалідності. У цьому блозі обговоримо вимоги для одержання статусу інваліду 1 групи.

🚑Інвалідність 1 групи присвоюється тим, хто є хворим на наступні захворювання: ампутація обох верхніх конечностей на рівні плеча, міграції злоякісних утворень, психічні розлади з значно вираженими психопатологічними симптомами (деменція, олігофренія), неповоротні наслідки нервових хвороб з значним порушенням рухових, мовних та зорових функцій.

🧠Хвороби нервової системи з прогресивним перебігом та наслідки травм, а також суттєво виражена постійна втрата функцій (такі як повна сліпота), також входять до цього списку.

👁️‍🗨️Сліпота, поєднана зі значною соматичною патологією, які веде до повної залежності від інших осіб або ампутаціями нижніх конечностей або однієї верхньої, занесена також в цей перелік.

❌Повний відсутність обох очей, двобічна ампутація нижніх кінцівок на рівні стегна, стадії IV та V хвороб нирок, що потребують гемодіалізу, також є підставою для встановлення інвалідності 1 групи.

💔Значні хвороби серцево-судинної системи, важкі хвороби органів дихання чи психічні порушення, що включають кататонію або часті епілептичні напади, також можуть бути підставою для встановлення 1 групи інвалідності.

✍️Щоб отримати інвалідність 1 групи, потрібні важкі функціональні порушення, викликані хворобою або уродженою вадою, які значно обмежують життєдіяльність особи та призводять до необхідності постійного догляду.

🤕Особи з найскладнішим станом здоров’я потрапляють до першої групи, які повністю залежать від інших осіб і майже не можуть обслуговувати себе самі.

💔Критеріїми визначення інвалідності 1 групи є: нездатність до самообслуговування чи повна залежність від інших осіб; неспроможність до пересування чи повна залежність від інших; нездатність до спілкування та контролю над своєю поведінкою, відсутність можливості навчатися.

👩‍👧‍👦Є підгрупи А і Б в інвалідності 1 групи. Підгрупу А становлять особи з вкрай високим ступенем втрати здоров’я, що потребують постійного догляду або допомоги інших. Підгрупу Б становлять особи, що втратили здатність самостійно задовольнити більшість своїх потреб.

👨‍🏫Особи з 1 групою інвалідності можуть навчатися або працювати, якщо їх потреби задоволені адекватними засобами реабілітації і за умови, що створено спеціальні умови праці.

⚖️Якщо вам було відмовлено в отриманні групи інвалідності, наші експерти могуть допомогти вам оскаржити рішення. Сміливо звертайтеся за консультацією і допомогою.

#Інвалідність #ЮридичнаДопомога #Закони #Здоров’я #ЛюдиВІнвалідністю #Реабілітація #Догляд #Оскарження #Інвалідність1Групи #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *