Рада ухвалила Закон, що вдосконалює процедуру відкриття та оформлення спадщини

🔖 8 листопада Верховна Рада проголосувала за прийняття законопроекту №9288, спрямованого на вдосконалення процесу відкриття та обробки спадкових прав, внісши зміни до Цивільного кодексу України.

🌐 Інформація про це була опублікована на офіційному сайті парламенту.

🛡️ Метою нового закону є забезпечення захисту майнових і особистих немайнових прав спадкоємців та регулювання відносин у сфері спадкування в умовах військової агресії Російської Федерації.

⚖️ Спеціальний комітет з правової політики виділив, що прийняття цього законодавчого акта сприятиме стабілізації цивільного обороту та захисту прав та інтересів учасників спадкових правовідносин у період воєнного стану в Україні. Це особливо важливо для територій, де державне управління або тимчасово призупинено, або виконується не повністю, до територій, де тривають активні бойові дії, або територій, тимчасово окупованих Російською Федерацією.

#юрсфера #сферазакону #унаслідок #цивільнийкодекс #керуноксправедливості #правосуб’єкт #нормиправа #українськезаконодавство #правовійпоради #спадкування #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *