Висновок ВЛК про обмежену придатність до виконання військового обов’язку

🔍 Особам, які зобов’язані пройти військовий облік або служать в армії, можуть отримати медичний висновок ВЛК (військово-лікарської комісії) про те, що вони “частково придатні для служби в мирний час та обмежено придатні в період воєнних дій”. Таке рішення ґрунтується на виявлених порушеннях в роботі організму, які унеможливлюють виконання певних військових завдань.

📗 Основою для присвоєння статусу “обмежено придатний” служить нормативний акт Міністерства оборони України №402, де визначені відповідні медичні критерії. Щоб отримати більше інформації про конкретні захворювання, що впливають на визнання обмеженої придатності, можна звернутися до відповідних ресурсів.

⚖️ Процес ухвалення рішення про часткову придатність здійснюється на рівні військово-лікарських комісій районних та міських центрів комплектування та соціальної підтримки. Військовозобов’язані, які отримали такий статус, повинні пройти повторний медичний огляд після додаткового медичного обстеження.

💼 Індивідуальна оцінка під час присвоєння обмеженої придатності поширюється і на різновиди робіт, які не рекомендуються для особи з наявними обмеженнями. Це включає не тільки спеціалізацію, але й інші аспекти, такі як займана посада, вік та реально виконувана робота.

🪖 Важливо розуміти, що обмежена придатність виключає можливість служби в певних військових підрозділах, зокрема, в десантно-штурмових військах, флоті, морській піхоті та спеціальних спорудах. Натомість, такі особи можуть бути задіяні в підрозділах забезпечення, ТЦК та СП, освітніх інституціях чи інших організаціях.

🔄 У разі обмеження щодо виконання військових обов’язків, існує можливість ініціативи переведення на іншу посаду відповідно до отриманих рекомендацій. Для цього варто направити письмову заяву з необхідними документами, включаючи медичний висновок. У разі незгоди з рішенням командування, обставини можуть бути оскаржені.

📞 Якщо вам потрібна додаткова консультація чи допомога щодо визначення вашого статусу або оскарження рішення ВЛК, звертайтесь до спеціалістів військово-правової сфери. Вони можуть надати вам точну інформацію та підтримку в процедурі оскарження на основі медичної документації, яку вам потрібно буде надіслати та оплатити консультацію.

#військовийадвокат, #юридичнаблог, #ВЛК, #обмеженопридатний, #медкомісія, #військовозобовʼязані, #медобстеження, #військовапідготовка, #правовадопомога, #оскарженнявисновку #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *