Захворювання очей, за якими звільняють від військової служби

🔍 Військові мобілізовані особи та контрактники у часи дії воєнного стану мають законне право бути звільненими з лав армії за медичними показниками, згідно з рішенням військово-медичної комісії про нездатність до продовження служби.

👁‍🗨 Щодо захворювань очей, які можуть стати підставою для звільнення, до таких належать: спайки вік або їх зрощення із очним яблуком; тяжкі хронічні виразкові вади повік із рубцюванням та втратою волосся на їх краях; постійні трахоматозні ураження очної кон’юнктиви та захворювання сльозових доріг, нечутливі до стаціонарного хірургічного втручання; птоз повік, уроджений чи набутий, коли верхнє повіко закриває понад половину зіниці на одному оці чи третину на обох.

📉 Відносяться також патології з прогресивним зниженням зорових функцій, які опираються консервативному або оперативному лікуванню, генетичне руйнування сітківки та післяопераційний стан після кератопластики на обидва ока. Не можна знехтувати діагнозом абіотрофії сітківки без достовірних даних об’єктивних нервово-функціональних обстежень; кератоконус III або IV стадії на двох очах; втрату периферійного зору внаслідок геміанопсії; невдачі повторних операцій на сітківку обох очей із зниженням зору; постійна подвійність у зорі після травм усередині очниці або мозкових уражень, що спричиняють косоокість.

🤝 Юристи та радники юридичної фірми “Юрконсалт” спеціалізуються в питаннях проходження медичної комісії, оскарженні рішень ВЛК та перегляді медичної документації. У разі потреби в оціночних консультаціях щодо здатності до служби, наша команда готова надати вам професійну підтримку.

#військовослужбовець #звільнення #зоровіпроблеми #ВЛК #медогляд #адвокатконсультації #юридичнадопомога #військовийадвокат #ВЛКрішення #офтальмологія #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *