Шахраї зняли гроші з банківського рахунку клієнтки, а банк відмовився їй їх повернути, – Верховний Суд встав на сторону позичальника!

🏛 Пограбування банківського рахунку клієнтки й відмова банку її компенсувати викликало судову процедуру, яка завершилася рішенням Верховного Суду. Суд постановив, що відповідальність за доведення обставин, які свідчать про сприяння користувача та незаконне використання його персональних даних, лежить на банку.

💼 Сам конфлікт сталося у 2023 році, коли клієнтка банку звернулася до суду про захист своїх прав та відшкодування збитків по відношенню до ПриватБанку. Відповідач не визнав звинувачення у невдалих маніпуляціях зі штучно створеної банківської картки й повному списанні грошей.

🚨 АТ КБ «ПривatBank» відхилив пропозицію про відшкодування коштів і натякнув на можливість втручання кримінального законодавства. Проте, банку не вдалося довести, що клієнтка своїми діями або нечинністю сприяла втраті чи незаконному використанню свого ПІН-коду чи інших інформації.

⚖ В результаті, Верховний суд України вирішив, що банку повинно довести, що користувач своїми діями або нечинністю сприяв втраті, незаконному використанню ПІН-коду або іншої інформації. В противному випадку, необхідно йти від відсутності вини користувача при перерахуванні або отриманні спірних коштів.

🔒 Отже, щоб уникнути подібних ситуацій в майбутньому, користувачі мають бути ознайомлені з усіма умовами та правилами надання банківських послуг і тільки в такому випадку вони можуть нести відповідальність за недотримання ними цих угод.

🏷 #Ùкраіна #БанківськеПраво #Суд #Фінанси #Безпека #ПриватБанк #ВерховнийСуд. #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

One thought on “Шахраї зняли гроші з банківського рахунку клієнтки, а банк відмовився їй їх повернути, – Верховний Суд встав на сторону позичальника!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *