ВЛК: Стаття 70 розкладу хвороб наказу №402

💼 Стаття 70 розкладу хвороб військово-лікарської комісії (ВЛК) стосується військових та військовозобовʼязаних, за висновком яких визначені певні захворювання. Мова йде, зокрема, про запальні хвороби органів малого тазу у жінок (коди N70-N77). Це можуть бути, наприклад, сальпінгіт і оофорит, запальна хвороба матки або шийки матки, інші запальні захворювання жіночих тазових органів, хвороби бартолінової залози, інші запальні хвороби піхви і вульви.

🩺 Відповідно до пункту 70-а такі захворювання класифікуються як непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку. Це стосується випадків, коли захворювання потребують лікування хворої 3 та більше разів на рік і супроводжуються стійким больовим синдромом, порушенням менструальної функції.

⚠️ Пункт 70-б віднесений до хронічних запальних хвороб жіночих статевих органів з помірними клінічними проявами, частими (2 рази на рік) загостреннями. У такому випадку вважається, що дівчата непридатні до військової служби в мирний час, але обмежено придатні у воєнний час.

📃 Пункт 70-в стосується непридатності до військової служби в мирний час, обмеженої придатності у воєнний час через хронічні запальні хвороби жіночих статевих органів із незначними проявами та нечастими загостреннями.

💡Юридична компанія “Юрконсалт” спеціалізується на оскарженні висновків ВЛК, проведенні аналізу медичних документів та консультації щодо оцінки ступеня придатності до військової служби. Якщо виникають питання або потрібна професійна допомога — звертайтеся до спеціалістів “Юрконсалта”!

💬 #ВЛК #Військовий_облік #Стаття70 #Юрконсалт #Здоровʼя #Юридичні_послуги #Жіночі_захворювання #Військова_служба #Україна #Законодавство. #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *