ВЛК: Стаття 58 розкладу хвороб наказу №402

📘Стаття 58 розкладу хвороб військово-лікарської комісії (ВЛК) включає низку захворювань, які мають прямий вплив на придатність військовозобов’язаних чи військовослужбовців до проходження військової служби.

✨Нещодавно отримавши висновок від ВЛК за даною статтею, згідно з якою зазначено такі захворювання: різні форми кропивниці й еритеми (L50-L54), захворювання шкіри та підшкірної клітковини, зумовлені дією випромінювання, в тому числі ультрафіолетового й не іонізуючого, сонячного опіку.

💉Також до цього списку входять хвороби придатків шкіри (L60-L75), такі як зокрема хвороби нігтів, проведені зміни у колір волосся, гіпертрихоз, вугри, розацеа, фолікулярні кісти шкіри, та хвороби потових залоз (мерокринних, апокринних).

🦠Інші тут уміщені захворювання шкіри та підшкірної клітковини (L80-L99), серед яких можна відрізнити вітиліго, себорейний кератоз, чорний акантоз, мозолі та омозолілості, піодермія гангренозна, декубітальна виразка, атрофічні, гіпертрофічні та гранулематозні зміни шкіри, дискоїдний червоний вовчак, васкуліт, обмежений шкірою.

📌58-а пункт включає у себе осіб, непридатних до військової служби в мирний час, але обмежено придатних у воєнний час, включаючи осіб із вогнищами вітиліго на відкритих ділянках тіла, які викликають значний косметичний дефект. Обмежена склеродермія, відома як “хвороба білих плям”, та неускладнена себорея не є перешкодою для проходження військової служби або навчання у ВВНЗ.

🔎Пункт 58-б включає осіб, непридатних до військової служби в мирний час, але обмежено придатних у воєнний час, включаючи обмежену склеродермію; себорею, ускладнену абсцедувальними вуграми, хронічну кропивницю, рецидивний набряк Квінке.

💬Наші спеціалісти в юридичній компанії Юрконсалт спеціалізуються на питаннях проходження військово-лікарської комісії (ВЛК), в оскарженні висновків ВЛК та дослідженні медичних документів. Якщо вам потрібна професійна консультація в оцінці ступеня придатності до військової служби, наші спеціалісти з радістю нададуть вам необхідну допомогу.

#ВЛК #військовозобовязані #військовослужбовці #Військоволікарська_комісія #обмежено_придатні #медичні_документи #військоваслужба #склеродермія #вітиліго #себорея. #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *