ВЛК: Стаття 50 розкладу хвороб наказу №402

🎖️Стаття 50 розкладу хвороб військово-лікарської комісії (ВЛК) стосується особливої категорії військовозобов’язаних та військовослужбовців, які мали такі захворювання як гінгівіт, хвороби пародонта К05, а також різноманітні недуги ясен та беззубого альвеолярного відростка К06.

🦷Під пунктом 50-а попадають ті, хто не придатні до військової служби в мирний час, але мають обмежену придатність воєнний час. Тут належать ті, хто мають пародонтит, генералізований пародонтоз, чи недуги слизової оболонки ротової порожнини, які не піддаються лікуванню.

🔬Застосування пункту “а” статті 50 визначається наявністю генералізованої форми пародонтиту, пародонтозу з постійними загостреннями та абсцесами. Діагноз пародонтиту, пародонтозу ставиться після глибокого аналізу всієї зубощелепної системи, з використанням рентгенівських зображень та виявлення пов’язаних захворювань.

🩺Військовозобов’язані, які страждають від пародонтиту або пародонтозу, призваники вносяться до списку та направляються на лікування. Послаблення в пункті “а” призначається в разі пародонтиту з глибиною пародонтальної кишені 5 мм та більше, резорбції кісткової тканини альвеолярного відростка майже на 2/3 довжини кореня, та вільної мобільності зуба 2-3-го ступенів.

⚕️Під пунктом 50-б вказані ті, хто тимчасово непридатні, але можуть бути піддані лікуванню. Сюди належать осіб із пародонтитом, пародонтозом, стоматитами, гінгівітами, хейлітами та іншими захворюваннями слизової оболонки ротової порожнини, слинних залоз і язика.

👩‍⚖️Юристи та адвокати юридичної компанії “Юрконсалт” за профілем займаються питаннями щодо проходження військово-лікарської комісії (ВЛК), оскарження висновку ВЛК та аналізом медичних документів. Якщо ви потребуєте консультації із приводу оцінки ступеня придатності до військової служби, наші фахівці допоможуть вам в цьому питанні.

#Військово_Лікарська_Комісія #ВЛК #стаття50 #медицина #військові #пародонтит #пародонтоз #стоматит #гінгівіт #хейліт #зубощелепна_система #юрконсалт #військовозобовязаний #військовослужбовець #військова_служба #лікування. #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *