Контрактник чи мобілізований: які відмінності в порядку проходження військової служби?

👥До адвокатського бюро Юрконсалт приходять запити від військових ЗСУ, мобілізованих на військову службу у воєнний час, щодо особливостей укладання контракту. Питання полягає в тому, чи є відмінності в порядку служби між військовими за контрактом і мобілізованими.

💡Спеціалісти Департаменту кадрової політики МО роз’яснили, що у процесі військової служби під час особливого періоду контрактники та мобілізовані мають деякі відмінності.

⏳Строки військової служби відрізняються для цих двох груп. Для військовослужбовців за контрактом служба завершується за контрактом або після оголошення рішення про демобілізацію. Для тих, хто мобілізований, служба закінчується у строки, визначені Указом Президента України.

🏢Обидві групи можуть бути доручені до державних органів, підприємств, установ, організацій, державних та комунальних навчальних закладів, щоб виконати завдання в інтересах оборони держави та його безпеки, в той час залишаючись на військовій службі.

👫Бажаючи звільнитись із військової служби, військовослужбовці мають більше підстав для цього через сімейні обставини або інші поважні причини, що супроводжуютьсь доказами наявності дружини (чоловіка), маючи осіб з інвалідністю І чи ІІ групи, або трьох і більше дітей віком до 18 років.

#військова_служба #укладання_контракту #військовослужбовці_контрактники #військовослужбовці_мобілізовані #офіційна_інформація #воєнний_стан #Департамент_кадрової_політики #Закон_України #військовий_обовязок #сімейні_обставини. #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *