Кого у 2023 році можуть знову призвати на військову службу. Військовий адвокат

💡Воєнний стан та мобілізація в Україні продовжуються до 2024 року. Через це призовні вікової категорії між 18 та 60 років мають змогу отримати повістку для подальшої мобілізації.

⚕ Починаючи з 1 жовтня, жінки-медичні працівники мають зареєструватись для військового обліку, бажано, незабаром після того, як завершать навчання в медичних школах чи інститутах.

📑В рамках мобілізації, можливо, ті військові, які вже були звільнені з військової служби, можуть бути знову призваними. Розповідаємо про призначення повторної мобілізації під час воєнного стану та критерії для повторного призову на військову службу.

👨‍✈️Військові, які були звільнені з військової служби за сімейними обставинами або за іншими причинами, перебуваючи на службі, мають можливість повторного призову.

🎓В разі, якщо військовий був звільнений за сімейними обставинами, включаючи інвалідність III групи його дружини або батька/матері, інвалідність I або II групи, його не можна було б повторно призивати на службу, але це правило має свої винятки.

✨Законодавство передбачає, наприклад, повторну мобілізацію військовослужбовця в разі смерті дружини, що була причиною його звільнення з-за стану її здоров’я.

📜28 червня Верховна Рада України прийняла закон № 9342, що розширив перелік осіб, які підпадають під мобілізацію. Закон затверджує відстрочку мобілізації для осіб, які єдині відповідальні за догляд за інвалідами, що може бути предметом маніпуляцій.

👪Відповідно до цього закону, поправка розглядає ситуації, коли в сім’ї інваліда є інші особи, здатні утримувати його. Втім, Геннадій Працевитий стверджує, що це не відповідає реальним обставинам.

#Адвокат #ВійськовийСтан #Мобілізація #Призов #Медики #ВійськоваCлужба #Військовослужбовці #ВійськовийОбовязок #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *