Допомога в отриманні 15 000 000 грн. родичам загиблих військовослужбовців

🔵 Одноразова грошова допомога (ОГД) у розмірі 15 млн грн встановлюється і виплачується у випадках смерті військовослужбовця Українських Збройних Сил під час воєнного стану. Дане правило стосується також військових, які померли внаслідок військових травм, отриманих під час оборонних операцій, участі у бойових діях або захисту національної безпеки і оборони України, незалежно від місця – на тимчасово окупованій території або в районах воєнних дій, але не пізніше одного року після отримання поранення.

🔵 Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 82 лютого 2022 року №168, родинам загиблих військовослужбовців передбачена виплата ОГД, яка розподіляється рівними частками між усіма потенційними отримувачами згідно зі статтею 16 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”. Очевидно, це правило не розповсюджується на громадян Росії або Білорусі, а також на осіб, засуджених за державну зраду або колабораціоністську діяльність.

🔵 Скористатися своїм правом на отримання ОГД можна з дня його виникнення. Цей день визначається як дата смерті особи, зазначена в свідоцтві про смерть постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року №168. При цьому право осіб на виплату визначається станом на дату загибелі військовослужбовця.

🔵 ОГД призначається та виплачується всім особам, що мають на неї право, але тільки після відповідної заяви через їх законних представників. Подати заяву можна до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, незалежно від місця реєстрації заявника.

🔵 Адвокати компанії Юрконсалт надають прфесійну та повну юридичну підтримку щодо призначення та виплати ОГД. Ми готові допомогти вам у вирішення будь-яких юридичних проблем, включаючи випадки неправомірної відмови в отриманні такої допомоги.

#Адвокат #Юрконсалт #Закон #Війна #Військовослужбовці #Компенсація #ОГД #ВоєннийСтан #Загибель #Спадкоємці #ЗахистПрав #ЮридичнаПідтримка #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *