ВЛК: Стаття 83 розкладу хвороб наказу №402

💬 Ступінь придатності відповідно до статті 83 Розкладу хвороб, розробленого військово-лікарською комісією (ВЛК), визначається відповідно до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України (Наказ № 402). Цей документ стосується військовозобов’язаних, які проходять службу або мобілізовані резервісти.

🔵 Артикул 83 ВЛК включає категорії осіб з розладами вегетативної нервової системи G90. Наприклад, ідіопатична периферична вегетативна невропатія (або ідіопатична вегетативна недостатність, відома як синдром Бредбері-Еглстона) з синкопальними станами G90.0; сімейна дизавтономія (або синдром Райлі-Дея) G90.1; багатосистемна дегенерація, нейрогенна ортостатична гіпотензія (або синдром Шая-Дрейджера) G90.3.

🚫 Згідно пункту Стаття 83-а, особи з сімейною дизавтономією (Райлі-Дея), багатосистемною дегенерацією, нейрогенною ортостатичною гіпотензією (Шая-Дрейджера) вважаються непридатними до військової служби та виключаються з військового обліку.

👥 Що стосується пункту Стаття 83-б, придатність до військової служби або обмежена придатність для осіб з ідіопатичною периферичною вегетативною невропатією, визначається індивідуально.

✔️ У пункті Стаття 83-в визначається придатність осіб з ідіопатичною периферичною вегетативною невропатією (ідіопатична вегетативна недостатність – синдром Бредбері-Еглстона), у яких помірно виражені прояви хвороби.

⚠️ Важливо пам’ятати: особи, які схильні до втрати свідомості, вважаються непридатними до керування транспортними засобами, роботи на висоті, біля рухомих механізмів, вогню та води.

💭 Варто зазначити, що стан здоров’я військово-лікраською комісією не завжди досліджується об’єктивно з детальною комплексної оцінкою всіх діагнозів. У некоторых случаях кандидати можуть отримати незалежне медичне обстеження та перегляди лікарів, а також аналізи від незалежних лабораторій.

#ВЛК #ВійськовоЛікарськаКомісія #СтупіньПридатності #Стаття83 #Військовозобов’язаний #ЗбройніСилиУкраїни #СиндромБредберіЕглстона #СімейнаДизавтономія #НейрогеннаОртостатичнаГіпотензія #ПсихогеннаВегетативнаДистонія #МедичніОбстеження #Здоров’я #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

One thought on “ВЛК: Стаття 83 розкладу хвороб наказу №402

  1. Іван says:

    Доброго вечора!

    В мене виникло питання. Я маю Статтю 83-а (Наказ №402), але в помітках написано “Знятий з обліку”, не “виключений”. А також, що є дивним для мене, мені написали що я, обмежено придатний у воений час. За наказом №402 – я не придатний і повинен бути “виключеним з реєстру”, але в моему квитку написано інакше.

    Чи може це бути підставою на мобілізацію, якщо за наказом я непридатний, а ВЛК вирішила інакше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *