Можливе припинення виплат стипендій для студентів, що знаходяться за кордоном: деталі

📚 Ініціатива уряду може призвести до того, що студенти, котрі здобувають освіту закордоном, втратять право на стипендіальне забезпечення. Ця інформація надійшла від заступника міністра освіти Михайла Вінницького, котрий висловився під час участі у телемарафоні.

🌍 Михайло Вінницький наголосив, що такі студенти, як і раніше, зможуть продовжити навчання у вищих навчальних закладах України, однак матеріальна підтримка у формі стипендій їм буде недоступною. “Ті студенти, які наразі знаходяться за межами країни, не отримуватимуть стипендій. Вони можуть продовжувати освіту, проте без фінансової підтримки від держави”, – цитує Вінницького.

💰 Замість цього, запропоновані зміни передбачають перерозподіл фінансів, що дозволить збільшити суму стипендій для студентів, які вчаться в Україні, як вказав Вінницький.

🇺🇦 Президент Володимир Зеленський висловився про необхідність збалансованого підходу до питання перебування студентів за кордоном. Він також зауважив, що уряд активно опрацьовує пропозиції щодо підвищення стипендій для українських студентів.

#студенти #стипендії #закордон #освіта #ВНЗ #Україна #зміни #економія #уряд #ВолодимирЗеленський #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *