ВЛК: Стаття 21 розкладу хвороб наказу №402

🔍Відповідно до Розкладу хвороб, до Статті 21 включено такі хвороби як: хвороби центральної нервової системи, їх наслідки G10-G37, G80-G89, G91-G92 (системні атрофії; екстрапірамідні, дегенеративні хвороби, церебральний параліч, паралітичні синдроми, хвороба Паркінсона, розсіяний склероз, усі види дистоній, дитячий церебральний параліч, паралітичні стани, гідроцефалія, токсична енцефалопатія та інші).

💡Стаття 21 передбачає три пункти:

🚫Пункт “А”  встановлюється особам зі швидко або повільно прогресуючими хворобами зі значними порушеннями функцій організму. В першу чергу це такі захворювання, як розсіяний склероз, хвороба Паркінсона, аміотрофічний бічний склероз, лейкодистрофія, церебральний ліпідоз, хорея Гетінгтона, атаксія Фрідрейха та інші серйозні недуги.

💼Пункт “Б” встановлюється, коли хвороби повільно прогресують, а порушення функцій організму є помірними.

✅ Пункт “В” встановлюють коли у особи захворювання прогресують повільно і призводять до значних порушень функцій організму.

💼Хочемо застерегти, що ВЛК не завжди об’єктивно оцінює стан здоров’я. Тому дуже важливо пройти повне медичне обстеження у приватній лікарні і використовувати результати такого обстеження для оскарження висновку комісії. У цьому Вам можуть допомогти юристи та адвокати, які спеціалізуються на питаннях проходження ВЛК.

Теги: #військово_лікарська_комісія #медичне_обстеження #стаття21ВЛК #Оскарження_ВЛК #юридична_допомога #військовозобовʼязаний #обмежена_придатність #здоровʼя_військовослужбовця #повне_медичне_обстеження #незалежні_лабораторії #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *